Stevig kuitenwerk zondag in Beringen

Stevig kuitenwerk zondag in Beringen

Een week na de opener van de Exact cross in Kruibeke, is Limburg aan zet. Be-MINE in Beringen vormt nu zondag, 25 september, het decor voor één van de spectaculaire veldritten van het seizoen. Volgen Eli Iserbyt en Yara Kastelijn zichzelf op?

Het seizoen is pas gestart en we stevenen meteen op een hoogtepunt af, letterlijk (de Avonturenberg die elke ronde moet beklommen worden, is zestig meter hoog), maar ook figuurlijk, want in vergelijking met vorige zondag sluiten in Beringen heel wat extra publiekstrekkers aan. Denk maar aan Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn bij de dames of jonge toptalenten als Thibau Nys, Joran Wyseure, Pim Ronhaar en Emiel Verstrynge bij de heren. Stuk voor stuk rensters en renners die zich maar al te graag willen bewijzen.

Bij de elite heren zijn de absolute topfavorieten misschien eerder de mannen die ook in Kruibeke het mooie weer maakten. Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck mochten er na afloop op het podium. In Beringen verwachten we dat ook Lars van der Haar zich in de strijd voor de overwinning gaat mengen. Een jaar geleden eindigde de Europese kampioen - en kersverse vader - nog tweede op de mijnterril.

NIE_7762 Lars.jpg (114 KB)

“Papa worden is heel bijzonder, maar ook vermoeiend”, lacht de kopman van de Baloise-Trek Lions. “Het zorgde in Kruibeke toch een beetje voor een gebrek aan frisheid. Daardoor miste ik, zeker in de beginfase, de aansluiting. Hopelijk voel ik me op de mijnterril iets frisser. Het parcours ligt me normaal ook beter dan dat van Kruibeke. Laat ons zeggen dat ik toch zeker op het podium en wie weet op nog iets meer durf te mikken”, besluit Van der Haar.

Info (programma, deelnemerslijst, ...) klik hier

Fotocredits TFoto - tekstbron: Exact cross / Golazo

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!