Mooie zege voor Fem van Empel in Exact cross Kruibeke

Mooie zege voor Fem van Empel in Exact cross Kruibeke

Fem van Empel toonde zich de beste in de wedstrijd voor de dames in Kruibeke. Annemarie Worst bleef het langst in haar buurt en consolideerde de tweede plek. Denise Betsema moest zich tevreden stellen met de derde podiumplek, na problemen kort na de start.

Kruibeke 2022 podium dames credit TFoto.jpg (660 KB)

In de wedstrijd bij de dames dook Marie Schreiber als eerste het veld in. De Luxemburgse heeft dit seizoen al twee veldritten gewonnen in Duitsland en toonde zich gemotiveerd om ook op Belgische bodem te schitteren. Fem van Empel nam de leiding van haar over en leek dat zonder al te veel inspanning te kunnen houden. Met een achttal rensters - met o.a. ook Sanne Cant, Aniek van Alphen, ... - namen ze enige voorsprong en even later waren dat er vier, om uiteindelijk zowat halfcross een kopduo Annemarie Worst - Fem van Empel vooraan de race te krijgen. Denise Betsema, die na de start wat problemen met de fiets kende, rukte nog op naar voor, maar bleef hangen op plaats drie en dat werd ook haar uitslag. Worst wisselde van fiets en verloor terrein op Van Empel, die tempo bleef rijden en met schijnbaar gemak naar de zege soleerde.  Annemarie consolideerde plekje nr 2.

"Ik hoefde niet helemaal tot het gaatje te gaan vandaag.", zei Fem, die blijkbaar heel snel herstelt en zonder druk de wedstrijd reed. "Ik kwam naar hier als trainingswedstrijd, zonder veel verwachtingen. Ik was best onzeker voor de start. Natuurlijk hoopte ik me te laten zien in de eerste wedstrijd, en dat is gelukt. Ik denk dat we met vertrouwen het seizoen zijn begonnen.", aldus de winnares van de Exact Cross Kruibeke 2022 bij de dames.

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!