Crelan-Fristads is klaar voor de start van 't veldritseizoen

Crelan-Fristads is klaar voor de start van 't veldritseizoen

Vrijdag is in het regionale hoofdkantoor van Crelan in Antwerpen veldritteam Crelan-Fristads voorgesteld aan de pers. Crelan-Fristads is de opvolger van IKO-Crelan en mag voor het cross-seizoen 2022-2023 heel wat nieuwe gezichten verwelkomen: onder meer Joran Wyseure, wereldkampioen bij de beloften, Emiel Verstrynge, Belgisch kampioen bij de beloften, en veldrittopper Laurens Sweeck zijn het team komen versterken. Dertienvoudig Belgisch kampioene Sanne Cant verlengde haar contract bij de ploeg tot maart 2025.

De Belgische bank Crelan, die een rijke geschiedenis heeft als sponsor in het wielrennen en veldrijden, gaat een langetermijnengagement aan met het veldritteam tot eind 2025. Het wordt komend seizoen eerste naampartner. Als titelpartner wordt Crelan vergezeld door Fristads, producent van duurzame en functionele werkkleding, die eveneens al langer als partner betrokken zijn bij het team. Het gaat nu om een verbintenis van één jaar.

Met een nieuwe uitrusting met veel wit en frisse groentinten wordt de nieuwe stap visueel kracht bijgezet. Joran Wyseure, Emiel Verstrynge, Marion Norbert-Riberolle en Laurens Sweeck zijn de nieuwe namen in de selectie. Vanaf 1 januari 2023 komt daar nog een naam bij, want dan komt het Belgische multitalent Xaydee Van Sinaey Crelan-Fristads vervoegen. De huidige Belgische elite- en beloftekampioene bij de dames rijden al voor Crelan-Fristads, binnen enkele maanden komt daar dus ook de Belgisch kampioene bij de junioren bij. Momenteel is zij overigens in Australië voor het WK op de weg. Laurens Sweeck van zijn kant maakt al van bij de start van het nieuwe veldritseizoen de overstap naar Crelan-Fristads, officieel vanaf 1 september 2022. Hij debuteert in zijn nieuwe kleuren in de Exact Cross in Beringen op 25 september.

"Ik ben blij dat ik vanaf de start van het nieuwe cross-seizoen al voor Crelan-Fristads kan rijden en dat daarover een overeenkomst werd gevonden door alle betrokken partijen.", laat Laurens Sweeck optekenen. "Het stelt me in staat om meteen goed te beginnen en niet halverwege het seizoen nog de switch te moeten maken. Ik denk dat we hier een heel mooi team hebben in de breedte en ik ben blij dat ik er mee aan het hoofd mag staan, zeg maar. Maar we hebben ook jonge mannen die hun strepen al hebben verdiend. Wat mijn eigen ambitie betreft wil ik niet meteen een cijfer noemen voor het aantal overwinningen, maar ik ga alleszins toch proberen beter te doen dan vorig jaar. Ook hoop ik mee te strijden voor de titel op het BK."

Veelvoudig kampioene Sanne Cant blijft trouw aan het team "Ik ben blij te kunnen meedelen dat ik mijn contract heb verlengd tot maart 2025. Ik ben hier mee gestart in 2009 en ondertussen heel veel meegemaakt. Ik ga hier waarschijnlijjk ook mijn carrière eindigen. De ploeg voelt aan als een familie en crossen in een familiale sfeer sfeer is altijd plezant. Ik hoop dit seizoen weer mee te strijden voorin. Die aansluiting hoop ik weer te kunnen makeN. Natuurlijk zou een veertiende Belgische titel ook mooi zijn. Als ik erover nadenk is het best speciaal dat het al dertien keer gelukt is, want het gaat niet alleen om je eigen prestatie maar ook om materiaal en zo dat stand moet houden.", aldus de Belgische kampioene bij de elite dames

Het team heeft zich versterkt met de wereldkampioen veldrijden U23 "Ik rijd nog bij de beloften dit seizoen, dus ik ben dan ook heel blij dat ik mijn regenboogtrui ga kunnen tonen. Dat is heel leuk voor mij en voor de ploeg. Ik verwacht best veel van het seizoen.", klinkt het bij Joran Wyseure, die over is gekomen van het Tormans CX Team, net als Emiel Verstrynge

"Het gaat tof zijn om met de Belgische kampioenentrui te kunnen rijden komend cross-seizoen. Dat geef toch een extra boost. Ik heb een hele goeie zomer gehad op de weg. Dat is echt super uitgedraaid met een goed resultaat in Italië om dat luik af te sluiten.", aldus Emiel die het eindklassement van de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia won.

Het team Crelan-Fristads

Beloften/U23 heren: Mathis Avondts, Lennert Belmans, Aaron Dockx, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure

Dames: Manon Bakker, Sanne Cant, Millie Couzens, Kiona Crabbé, Julie De Wilde, Yara Kastelijn, Marion Norbert-Riberolle en Marthe Truyen. Vanaf 1/1/2023 : Xaydee Van Sinaey

Elite heren: Mees Hendrikcx, Timo Kielich en Laurens Sweeck


Fotocredit en persbericht: Crelan-Fristads



 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!