Exact Cross Kruibeke opent zondag de serie van 8

Exact Cross Kruibeke opent zondag de serie van 8

Zondag wordt in Kruibeke de eerste Exact Cross van het veldritseizoen 2022-2023 gereden. Eli Iserbyt, Lars van der Haar en Laurens Sweeck nemen het tegen elkaar op bij de mannen, Sanne Cant, Denise Betsema, Fem van Empel en Annemarie Worst zijn de favorieten bij de vrouwen.

Eli Iserbyt is al drie jaar op rij dé man van de eerste seizoensweken. Als het van hemzelf afhangt, wordt het dit jaar niet anders. “Omdat de eerste klassementscross er pas binnen drie weken aankomt, ligt mijn startvorm ietsje lager, maar ik ga absoluut niet nalaten om ook in Kruibeke al mee te doen voor de overwinning”, zegt de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Je weet dat onze teammanager Jurgen Mettepenningen elke tv-cross belangrijk vindt. Dat wordt deze winter niet anders. En Kruibeke is een prima wedstrijd om mee te beginnen. Inclusief een uitdagend parcours in de polders en goed georganiseerd.”

“Uitkijken naar jongeren”

De 24-jarige West-Vlaming ziet de eerste crossen ook als een kans om de verstandhouding met de ploegmaats op punt te zetten. “Voor Michael Vanthourenhout en Ryan Kamp komen er meteen belangrijke weken aan. Het is goed om snel op elkaar ingespeeld te zijn.” Want met Laurens Sweeck zag Iserbyt een ploegmakker verhuizen naar de concurrentie. “We verliezen een sterke pion, anderzijds is het beter voor het veldrijden als de toppers meer verspreid zitten. En het geeft zowel Laurens als mezelf wat extra ademruimte, want we zijn allebei winnaars”, redeneert Iserbyt.

Met Sweeck, Kamp en Vanthourenhout, maar ook met onder meer Lars van der Haar, Niels Vandeputte, Toon Vandebosch en Jens Adams, is de concurrentie in Kruibeke best goed. “Toch gaan we uit van eigen sterkte”, zegt Iserbyt. “Al is het altijd leuk om de concurrentie al eens te aanschouwen. Zo vind ik de Exact Crossen ideale wedstrijden om te zien wie van de jongeren een stap voorwaarts zet. Er zijn wel een paar talenten die daar in staat toe zijn.”

Bij de dames is het uitkijken naar de prestatie van Sanne Cant. De Belgische kampioene heeft op haar 31ste misschien wel de beste zomer ooit achter de rug. De vraag is of ze ook in het veld opnieuw haar betere niveau haalt en in duel kan gaan met Denise Betsema, Annemarie Worst en ‘rising star’ Fem van Empel. Andere namen om naar uit te kijken zijn die van Manon Bakker, Aniek van Alphen, de jonge Marie Schreiber, Hélène Clauzel en Marion Norbert Riberolle.

Gratis inkom

Door de regenval van de voorbije dagen, ligt de omloop in de polders er momenteel glibberig bij. “Een herhaling van de zware modderomloop tijdens het BK in 2019 zit er niet meteen aan te komen”, lacht Bram De Brauwer namens de organisatie. “Daarvoor is het de voorbije zomer te lang droog geweest. Maar op de dijken die de renners telkens op moeten, kan het wat vettig liggen. Nooit slecht voor het spektakel.”

De Kruibeekse organisatoren zorgen overigens voor een stunt: niemand hoeft zondag inkom te betalen. “Uniek in ons land”, zegt De Brauwer. “Maar we hebben het publiek twee jaar moeten missen. We willen iedereen opnieuw massaal laten genieten van de cross. Hopelijk zorgt deze stunt voor extra veel belangstelling.”

Info Exact Cross Kruibeke klik hier

Afbeelding credits en tekst: Exact Cross / Golazo

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!