Vorselaar maakt zich op voor jaarlijkse cross en Provinciaal Kampioenschap

Vorselaar maakt zich op voor jaarlijkse cross en Provinciaal Kampioenschap

Zaterdag 17 september wordt aan Sportcentrum Den Dreef in Vorselaar het PK Antwerpen veldrijden gehouden voor de nieuwelingen, juniores, beloften, elite zc, meisjes jeugd en meisjes elite. Deze titels worden verdeeld in de open wedstrijden tellende om de Cycling Vlaanderen CX Challenge. De organisatie is onder andere in handen van de broers Bart en Geert Wellens. "Voor het eerst gaan we een slecht weer editie tegemoet", klinkt het

Veldritgek Vorselaar maakt zich op voor jaarlijkse b-cross en Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen. Als gewezen wereldkampioen bij de profs en huidig ploegleider bij Intermarché Wanty Gobert Matériaux klinkt de naam van Bart Wellens misschien bekender in de oren. Toch mag ook de rol van Geert Wellens niet onderschat worden binnen de organisatie. Reeds geruime tijd werkt hij met de jeugdige meisjes van Acrog Tormans Balen BC. De ontbolstering van het Britse toptalent Zoe Bäckstedt mag gerust mede op zijn conto geschreven worden.

"Het wordt dit jaar onze twaalfde editie" kijkt Geert Wellens vooruit. "Maar nu al zijn we zeker dat het een memorabele dag zal worden. Voor het eerst in de geschiedenis gaan we af te rekenen hebben met barre weersomstandigheden. Woensdag stonden er al meerdere plassen op het parcours. De jeugdinitiatie woensdagnamiddag, waar we leerlingen(leeftijd 3j tot 12j) van de scholen uit Vorselaar, Grobbendonk, Lille en Bouwel mochten ontvangen liet zien dat het niet van de poes zal zijn. De winnaars zullen geen echte tempobeulen zijn. Techniek om het juiste evenwicht te vinden om recht te blijven in de bochten zal eveneens een bepalende factor zijn."

Met de broers Lars (tweedejaars nieuwelingen) en Bengt Daelmans (beloften) en Shana Maes (elite dames) heeft de organiserende gemeente drie podiumkandidaten. "Het zou mooi zijn mocht één of meer thuisrijders met de titel aan de haal kunnen gaan. Dat zal ongetwijfeld tot een uitbundige sfeer zorgen in de feesttent. Wij verkiezen het volkse plezier nog steeds boven het organiseren van een grotere A-cross met een heel VIP-gebeuren. Ook al heeft men ons in het verleden al regelmatig voorstellen gedaan. Voor ons is de wedstrijd een leuke bijkomstigheid. Tegen het plezier, dat Bart en ik de hele week in de aanloop naar de cross hebben met onze vriendenkring, kan niets op."

Ondersteuning meisjes door Shana Maes

Komt er natuurlijk ook bij dat Geert zijn hart verloren heeft aan het jeugdwielrennen. "Vanaf dit jaar word ik bij de opleiding van de jongere meisjes ondersteund door Shana Maes. Gezien mijn actieve veldritloopbaan al lang geleden is, kennen de meisjes Shana beter dan mij. (lacht) Het maakt dat ze naar haar enorm opzien. Sinds dit jaar neem ik ook de jongens mee onder mijn hoede. Eén woensdagnamiddag trek ik er met hen op uit om hen het technisch aspect aan te leren. De andere woensdagnamiddagen blijf ik actief bij de meisjes. Naast mijn hoofdjob bij Defensie is mijn agenda dus goed gevuld. Temeer ik ook veel wedstrijden ga bekijken."

Veldritgek Vorselaar

Dat Vorselaar nog steeds veldritgek is, hebben de organisatoren ook dit jaar weer mogen ervaren. "Naast de vele vrijwilligers zijn ook onze sponsors ons hondstrouw gebleven. Wat maakt dat wij sowieso uit de kosten zijn. De voorbije edities waren er steeds een duizendtal kijklustigen. Gezien de regen verwacht ik daar dit jaar niet aan te komen. Maar dat de toeschouwers weer waar voor hun geld krijgen staat nu al vast. Naast onze provinciale toppers die strijden om de Provinciale titel hebben we weer aanvragen binnen uit Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Ongetwijfeld zal de populariteit van Zoe hier een belangrijke rol in hebben en haar nauwe band met mezelf en Acrog Tormans waarvoor ze lange tijd uitkwam. Andere jonge talenten uit die landen hopen zich bij ons net als haar in de kijker te rijden."

Met de meervoudige wereldkampioene heeft Wellens nog steeds contact. "Op dit ogenblik vooral via whatsapp en messenger. Binnenkort is ze weer een langere periode in ons land en kunnen we samen met vader Magnus verhalen bovenhalen." , aldus Geert Wellens

Uitslagen/programma Cyclocross Vorselaar klik hier

Tekst: Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!