Shanyl De Schoesitter zegevierde bij de dames in Wiekevorst

Shanyl De Schoesitter zegevierde bij de dames in Wiekevorst

In Wiekevorst stond zondag de derde wedstrijd van het regelmatigheidscriterium van de Cycling Vlaanderen CX Challenge op het programma. De zege bij de elite dames van Shanyl De Schoesitter, als juniore, is misschien wel het opvallendst te noemen.

Bij de nieuwelingen in de cyclocross in Wiekevorst toonden Brent Lippens (eerstejaars) en Arthur Van Den Boer (tweedejaars) zich de besten. De overwinning bij de juniores was voor thuisrijder Yordi Corsus en Julian Siemons won voor Thomas Verheyen en Ingmar Uytdewilligen bij de elite zc en beloften. Onze aandacht ging dit keer naar de dames elite. Met winnares Shanyl De Schoesitter en Lore Sas (derde) stonden er twee meisjes juniores op het podium. Sterre Vervloet wist zich tussen beide youngsters in de uitslag te plaatsen.

"Als eerstejaars juniore had ik nooit kunnen denken hier met de zege aan de haal te kunnen gaan" glunderde winnares De Shoesitter na afloop van de podiumceremonie. "De tegenstreefsters hebben toch ook al een bepaald niveau. Als zestienjarige komt het er voor mij op aan om vooral veel te leren."

Nochtans beschikt de renster van Bert Containers Doltcini toch ook al over enkele mooie adelbrieven. "Vorig jaar werd ik Belgisch Kampioene cyclocross bij de nieuwelingen. Ook op de weg en in het mountainbike (twee keer zelfs) kon ik me al tot Belgisch Kampioene kronen. De passie voor het wielrennen kreeg ik van thuis mee. Papa was vroeger wielrenner. Door regelmatig te gaan kijken begon het bij mij ook te kriebelen. Voor ik het echt goed besefte zat ik dus op de koersfiets. Mijn papa is trouwens nog steeds mijn trainer. Al neem ik op woensdag ook deel aan de ploegtrainingen van Tom De Kort."

In het begin was het voor de Waasmunsterse eerder volgen dan winnen. "Bij de aspiranten was een podium het hoogst haalbare. Het hogere niveau kwam er vooral door het trainen en de vele wedstrijden."

Met het veld, de weg en de mountainbike neemt De Schoesitter deel aan drie verschillende disciplines. "In de winter is de cross een logische keuze. In de zomer gaat mijn aandacht vooral naar het mountainbike. Daar kan ik mijn techniek veelvuldig toepassen. Met de nationale selectie nam ik onder meer deel aan de Coupe de France en het EK. De weg is dan weer ideaal om de snelheid te trainen."

Dat het vrouwenwielrennen in een serieuze lift omhoog zit ervaart de Oostvlaamse ook op school. "Er zitten nog twee andere wielrensters op school. Ze beseffen dus de zwaarte van de sport en feliciteren me als ze zien dat ik ergens gewonnen heb. Het is leuk om ook daar over mijn geliefkoosde hobby te kunnen praten."

Uitslag Wiekevorst klik hier

Archieffoto credit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!