Van Aert zegeviert wederom in Dauphiné

Van Aert zegeviert wederom in Dauphiné

Wout van Aert heeft zijn tweede ritzege in het Critérium du Dauphiné 2022 te pakken De Belgische kampioen klopte in de sprint -met een uitgedund peloton- van de 5de etappe landgenoot Jordi Meeus op de meet voor de zege.

Wout van Aert won de openingsrit van de Dauphiné 2022 en zat het even mee dan was hij misschien ook winnaar van de volgende etappes. Maar daarin liep er telkens wel iets mis, waardoor hij net niet als winnaar op het podium mocht. (lees hier)

In de 5de etappe was het wel wederom prijs. Team Jumbo-Visma moest samen met enkele andere teams alle zeilen bijzetten om de vluchters terug te halen. Eenmaal ingerekend, was het Christophe Laporte die Van Aert richting de finishlijn loodste en de Belgische kampioen maakte het werk met succes af.

"Ik ben superblij dat ik het werk van de ploeg kan bekronen met de zege", vertelde van Aert na afloop. "Christophe bracht me in een zetel naar de finish. Alle andere jongens zorgden ervoor dat het überhaupt tot een sprint kwam. De wind stak de kop op en mede daardoor was het lastig om de vluchters in te rekenen. Twee dagen geleden sloeg ik mezelf zowat voor mijn hoofd dat ik niet won. Gisteren had ik er vrede mee dat ik op de tweede plaats eindigde. Gelukkig maakte ik het vandaag wel af.", klinkt het enigszins opgelucht

"De etappe van morgen wordt wederom een lastige. Er zal een hoop renners zijn met interesse om mee te zitten in de vlucht. Maar uiteraard gaan we ons niet zomaar gewonnen geven. Vanaf zaterdag zullen we als ploeg de kaart van Primoz en Jonas trekken. De minuut voorsprong die ik nu heb, zal niet voldoende zijn om mee te doen voor de eindoverwinning", klinkt het beredeneerd.

Vind de volledige uitslagen, rankings en info via klik hier

Fotocredit A.S.O./Aurélien Vialatte - bron reactie Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!