Van Aert opent Dauphiné 2022 met een zege

Van Aert opent Dauphiné 2022 met een zege

Meteen prijs voor Wout van Aert in het Critérium du Dauphiné 2022. De Belgische kampioen was de snelste van het peloton in de openingsetappe.

Wout van Aert is al meteen leider na de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné. Enkele topsprinters moesten het peloton laten rijden op een klimmetje richting het slot maar er werd toch gesprint met een omvangrijke groep voor de zege. Daarin toonde Van Aert zich duidelijk de snelste.

Top 3

1. Wout van Aert
2. Ethan Hayter
3. Sean Quinn

Vind de volledige uitslag en ranking klik hier

"Ik ben erg blij met deze overwinning.", liet Wout optekenen voor Jumbo-Visma. "Het team hield me de hele dag goed van voren. In het voorjaar was ik niet altijd even tevreden met mijn sprint. Daar heb ik de afgelopen weken een hoop werk ingestoken. Als het zich direct uitbetaalt geeft dat een goed gevoel.", aldus Van Aert, die hoopt de leiderstrui te kunnen verdedigen de komende dagen. En wellicht is het dan aan Primoz Roglic om over te nemen ....

Update 6/6

In de 2de etappe weten de vluchters het peloton net voor te blijven. Alex Vuillermoz wint in Brives-Charensac en mag de leiderstrui aantrekken. Wout van Aert spurt het snelst van een uitgedund peloton en behoudt de groene puntentrui.

Update 7/6

Team Jumbo-Visma toont zijn sterkte en controleert in de 3de etappe, met best wat klimwerk, van Saint-Paulien naar Chastraix-Sancy. Wout van Aert kan sprinten voor de zege en doet dat met verve. Maar de Belgische kampioen steekt te te vroeg zijn armen in de lucht en ziet David Gaudu zijn wiel als eerste over de meet gaan. Van Aert wordt dus 'balend' tweede maar mag wel opnieuw de gele trui aantrekken.

Update 8/6

In de nogal vlakke individuele tijdrit van 31,9 km moet Van Aert zijn meerdere (alhoewel: lees hier) erkennen in de wereldkampioen tijdrijden, Filippo Ganna. Maar Wout wordt wel knap tweede, op 2 sec van de winnaar, en verstevigt zijn leidersplaats in het algemeen klassement. Ook in het puntenklassement topt hij nog steeds.

Vind de volledige uitslagen, rankings en info via klik hier

Fotocredit A.S.O./Aurélien Vialatte




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!