Velofollies 2024

Wout van Aert maakt rentrée in Paris-Roubaix

Wout van Aert maakt rentrée in Paris-Roubaix

Op zondag 17 april 2022 maakt Wout van Aert zijn rentrée in Parijs-Roubaix. Na uitgebreide onderzoeken en goedkeuring van de medische staf staat het licht op groen voor de Belgische kampioen om terug te racen.

Merijn Zeeman geeft meer duiding bij de weloverwogen beslissing om Wout van Aert te laten starten in Parijs-Roubaix : “Na een covidbesmetting zijn we uitermate voorzichtig met de gezondheid van onze renners”, vertelt Zeeman. “De medische staf heeft daar een belangrijke rol in en is medebepalend. Dat hebben we heel intensief opgevolgd met elkaar. Er is een arts vier dagen bij Wout geweest om te monitoren wat de reactie van training was op zijn lichaam. Hij heeft ook heel uitgebreide onderzoeken gehad voordat hij de training heeft hervat. Begin deze week kwam het groene licht van de medische staf dat hij volledig belastbaar is en op topsportniveau inspanningen mag doen.”

In dienst van

Ook tijdens de training werd de Belgische kampioen gemonitord “Onder meer op het functioneren van het hart. Wouts gezondheid is volledig in orde. Maar na een week isolatie is van topvorm natuurlijk geen sprake meer. De aanloop naar Roubaix is gemankeerd. Zo mist hij ook de verkenning op donderdag en al met al is dat allesbehalve een ideale voorbereiding. Neemt niet weg dat een renner als Wout nog een rol kan spelen, bijvoorbeeld in de ondersteuning van Christophe Laporte, Mike Teunissen of Nathan Van Hooydonck.”, aldus de sportief directeur.

De 119de editie van Parijs-Roubaix omvat 257 kilometer, met 55 km's kasseien, gespreid over 30 secteurs.

 

Line up Jumbo Visma:

Edoardo Affini, Christophe Laporte, Timo Roosen, Mike Teunissen, Wout van Aert, Mick van Dijke en Nathan Van Hooydonck

Alle info Paris-Roubaix 2022 klik hier

Fotocredits en bron: Team Jumbo-Visma

Lees: Wout van Aert mag de trainingen hervatten klik hier
Lees: Corona houdt Wout van Aert weg van de Ronde van Vlaanderen klik hier

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!