Wout van Aert wint E3 Harelbeke

Wout van Aert wint E3 Harelbeke

Wout van Aert heeft de E3 Harelbeke gewonnen. Hij trok samen met teamgenoot Christophe Laporte in de aanval en ze kwamen arm in arm als 1 en 2 over de streep.

De Taaienberg werd vooraf aangeduid als cruciaal punt in de E3 Harelbeke op vrijdag 25 maart en dat bleek terecht. Wout van Aert plaatste er samen met Christophe Laporte en Tiesj Benoot een aanval. Met nog vier andere renners reden ze naar de vroege vlucht en kwamen zo in de kopgroep terecht. Op de Eikenberg kwam het tot een hergroepering. Team Jumbo Visma kreeg met de aansluiting van Mike Teunissen nog een extra pion.

Op de Paterberg gaf Van Aert er een lap op en enkel Laporte wist te volgen. De twee werkten de vlucht van meer dan 40 km perfect af en kwamen arm in arm als 1 en 2 over de meet. Van Aert mocht op het hoogste schavotje en loofde zijn ploegmaats

“Ik wil iedereen van het team bedanken. Het was echt een indrukwekkende teamprestatie. Het plan was dat Christophe en ik ons rustig konden houden tot aan de Paterberg. Dat is gelukt dankzij het harde werk van de andere jongens. Zij hebben ons in een zetel gezet.”

“Het was pas echt boven op de Paterberg dat ik besefte dat Christophe en ik een gaatje hadden. In principe kwamen we in een makkelijke situatie. We moesten niet twijfelen en konden vol doorrijden. Het was eerst vechten om een voorsprong bijeen te rijden. Toen we met een voorsprong aan de Karnemelkbeekstraat begonnen wist ik dat het bij de achtervolgers ook ging stokken. En we hadden daar ook nog Tiesj (nvdr Benoot) mee in de groep. Er was geen discussie over wie er ging winnen. Ik wil Christophe wel bedanken om me deze overwinning te gunnen. Dat betekent heel veel voor mij. Ik ben trots op het team, want dit is hoe we willen winnen. Door zo te koersen creëren we voor iedereen van de ploeg de beste kans op een overwinning. Als we elkaar iets gunnen zal dat voor iedereen in de ploeg de kans vergroten om te winnen.”

De Belgische kampioen genoot ook van het talrijk opgekomen publiek “Vanaf de Karnemelkbeekstraat probeerde ik te genieten, maar er moest ook nog hard getrapt worden. Het was echt kippenvel op het podium met zoveel supporters. Dit is eigenlijk het normale, maar omdat het zo lang geleden is was het echt heel bijzonder om dit opnieuw te mogen meemaken.”

Stefan Kung werd derde.

Volledige uitslag klik hier

Wout van Aert won eerder dit seizoen al de Omloop Het Nieuwsblad (lees hier) en de tijdrit in Parijs-Nice (lees hier).

Foto/credits Team Jumbo-Visma Bram Berkien
 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!