Van Aert wint tijdrit en pakt de leidersplaats in Parijs-Nice

Van Aert wint tijdrit en pakt de leidersplaats in Parijs-Nice

Wout van Aert heeft de individuele tijdrit van 13,4 km van Domérat > Montluçon gewonnen in de Franse rittenkoers Parijs-Nice 2022 en mag meteen ook de gele trui aantrekken, als de nieuwe leider. Zijn teamgenoten Primoz Roglic en Rohan Dennis werden respectievelijk 2de en 3de.

Wout in groen op tijdritfiets ASO Alex Broadway.jpg (570 KB)

"Het betekent uiteraard heel wat om deze iconische gele trui te pakken in één van de grote koersen van het seizoen. Hopelijk is het niet de laatste keer dat ik deze kan dragen.", zei Van Aert met de glimlach. "Tot dusver is het een perfecte week voor de ploeg. We motiveren elkaar en het levert ons opnieuw een podium op.", klinkt het.

Over de tijdrit zei Wout het volgende. "Het parcours lag me. Waar ik het vorige jaren moelijk had met veel ritmeveranderingen, zat ik er vandaag goed in en het resulteerde in een mooie overwinning. De slotklim was heel lastig. Ik kon een beetje recupereren in de afdalingen en gaf alles op de klims."

"Ik hoop de komende dagen de trui over te kunnen dragen aan Primoz. Er komen nog lastige etappes waarin mooi werk kan geleverd worden.", aldus de Belgische kampioen.


Wout van Aert is niet alleen leider in het algemeen klassement, maar ook in het puntenklassement en met Jumbo-Visma toppen ze dat van de teams.

Vind volledige uitslag en meer info klik hier



Fotocredits A.S.O. Alex Broadway




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!