Happy Dog Cat

Test My Racewind-app in Brugge-De Panne Classic

Test My Racewind-app in Brugge-De Panne Classic

De Classic Brugge – De Panne opent op woensdag 23 maart 2022 de debatten van heel wat koersplezier de komende dagen. Zowel in de Minerva Classic Brugge – De Panne, voor de elite heren, als in de Exterioo women's Classic Brugge – De Panne zal een innovatieve waaier-app getest worden.

De start van het wielerspektakel Classic Brugge-De Panne begint woensdag op de Markt in Brugge. Daarna trekt het peloton richting de Vlaamse kust. Onderweg bepalen wind, waaiers en de Moeren mee het DNA van de koers. De Moeren, een drooggelegd moeraslandschap aan de grens tussen België en Frankrijk dat zo'n twee meter onder de zeespiegel ligt, wordt drie keer aangedaan. Op de betonbaan van zo'n vier kilometer heeft de wind vrij spel. Hier is het vaak koers maken of kraken.

My Racewind

Of het peloton daadwerkelijk zal scheuren in De Moeren – of elders op het parcours – valt moeilijk te voorspellen. Of toch wel? IMDC (International Marine and Dredging Consultants), een studie-en adviesbureau met ingenieurs en wetenschappers in watergerelateerde projecten (baggertechnieken, offshore engineering, waterbeheer, blue energy ,...), heeft daartoe My RaceWind ontwikkeld. In de Minerva Classic Brugge – De Panne woensdag en de Exterioo women's Classic Brugge – De Panne donderdag zal deze gloednieuwe innovatieve waaier-app uitvoerig getest worden.

"My RaceWind is een algoritme gebaseerd op het parcours en hoogteprofiel, de omgeving (bebouwing), de windrichting en de windsnelheid", zegt Griet Langedock, die binnen de organisatie verantwoordelijk wordt voor onder andere technische innovatie. "Zo kan de app op ieder segment voorspellen of er al dan niet waaiers kunnen en – zelfs met enige zekerheid – zullen getrokken worden: een handige en leuke tool die woensdag en donderdag uitgetest zal worden door Sporza-commentatoren Karl Vannieuwkerke en Ruben Van Gucht."

"Onze wedstrijden lenen zich uitstekend voor tests en try-outs", gaat Langedock verder. "Zo is er twee dagen op rij een identiek parcours en zijn er lokale rondes. Dit geeft onderzoekers de kans om meerdere tests te doen, waarbij ook tussentijdse evaluatie en bijstellen mogelijk is. Met 369 km over twee dagen wordt het parcours tussen Brugge en De Panne de meest uitgestrekte onderzoeksruimte wereldwijd, want ook de komende jaren willen we met de Minerva Classic Brugge – De Panne en de Exterioo women's Classic Brugge – De Panne volop nieuwe applicaties uittesten en inzetten op extra technologie en 'gamificaton'."

Sprint of niet

De Minerva Classic Brugge – De Panne op woensdag is 207 km lang. Waaiers of niet? Een solo, een klein groepje dat strijdt om de zege of toch een koninklijke sprint? Het zijn de renners die het scenario zullen schrijven. In de zoektocht naar een opvolger voor Sam Bennett heeft het deelnemersveld een schare aan sprinters. En daar is Tim Merlier er één van ...

Deelnemerslijst klik hier


Na twee edities zonder publiek kijken de organisatoren en de renners uit naar het publiek langs de kant van de weg en aan de aankomst. Zowel de Minerva Classic Brugge – De Panne (UCI WorldTour) op woensdag 23 maart als de Exterioo women's Classic Brugge – De Panne (UCI Women's WorldTour) op donderdag 24 maart zijn ook live te volgen bij Sporza op één, telkens vanaf 14u50.

Meer info over de wedstrijd

Op woensdag - elite heren klik hier
Op donderdag - elite dames klik hier

Credit afbeelding en tekst Golazo

Lees ook: Gelijk prijzengeld klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!