Gelijk prijzengeld voor dames en heren in Classic Brugge>De Panne

Gelijk prijzengeld voor dames en heren in Classic Brugge>De Panne

Het prijzengeld voor de Minerva Classic Brugge–De Panne, voor elite heren, en de Exterioo women's Classic Brugge–De Panne zal voor het eerst gelijk zijn. Net als in het veld wordt ook in het wegwielrennen gestreefd naar gelijkheid op dat vlak.

Hoewel beide wedstrijden tussen Brugge en De Panne tot de UCI World Tour behoren, hanteert ook dit jaar de UCI nog een verschillend prijzengeld voor mannen en vrouwen. De mannen strijden in hun Minerva Classic Brugge – De Panne voor een te verdelen prijzengeld van 40.000 euro. Bij de vrouwen was dat met 7.700 euro maar liefst 32.300 euro lager.

Titelsponsor Exterioo Tuinmeubelen, Stad Brugge, de gemeente De Panne en co-organisatoren Golazo en KVC Panne Sportief waren bereid om allemaal een extra duit in het zakje te doen om het prijzengeld bij de vrouwen te verhogen naar 40.000 euro, evenveel dus als bij de mannen.

Belgisch kampioene Lotte Kopecky reageerde alvast erg enthousiast op de boodschap: "Dat is fantastisch nieuws, daags na Internationale Vrouwendag. Namens alle vrouwen in het vrouwenpeloton hartelijk dank aan de organisatoren en de partners om dit te realiseren."

Goed nieuws dus voor de hele reeks straffe koersvrouwen die op de startlijst staan van de Exterioo women's Classic Brugge – De Panne op donderdag 24 maart. Maar eerst zijn op woensdag 23 maart de mannen aan zet in de Minerva Classic Brugge – De Panne. Ook hen wacht een parcours op West-Vlaamse bodem met De Moeren als scherprechter.

Na twee edities zonder publiek, kijken de organisatoren en de renners uit naar het publiek langs de kant van de weg en aan de aankomst. Beide wedstrijden zijn ook live te volgen bij Sporza op één, telkens vanaf 14u50.

Vind alle info via www.minervaclassic.be en www.exteriooclassic.be

Credits logo/afbeelding Golazo

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!