Voor 't 3de jaar op rij zegeviert Laurens Sweeck in Oostmalle

Voor 't 3de jaar op rij zegeviert Laurens Sweeck in Oostmalle

Laurens Sweeck heeft voor het derde jaar op rij de zege binnengehaald in de Sluitingsprijs Oostmalle. Jens Adams en Thibau Nys werden respectievelijk tweede en derde.

OOS_4391 podium heren.jpg (318 KB)

De start bij de elite heren werd een beetje ontsierd door een valpartij bij het induiken van het veld. Eli Iserbyt was er ook bij betrokken, zette zijn weg dan wel voort maar moest even later met pijn aan de knie de handdoek in de ring gooien.

Intussen had Tom Meeusen de kop genomen en volgden Laurens Sweeck, Thibau Nys en Jens Adams in zijn spoor. Laurens nam de leiding over en nam enige voorsprong, maar het viertal kwam toch weer samen.

Na een slipper van Jens Adams kregen we een trio vooraan en toen Sweeck nog eens het tempo verhoogde, moest Meeusen de rol lossen. Nys junior weerde zich kranig, maar toen het duo Meeusen-Adams naderde, trok de Pauwels Sauzen-Bingoalman nog een keertje door en moest ook Thibau zijn meerdere erkennen.

Sweeck soleerde vastberaden naar de zege in Oostmalle, voor het derde jaar op rij. In de achtergrond had Adams nog iets in zijn mars en hij pakte de tweede plaats. Thibau Nys wist de derde stek te consolideren en sluit zijn veldritseizoen af met een eerste podiumplek bij elite heren.

Laurens Sweeck komt zo op een totaal van 5 zeges dit veldritseizoen - Kermiscross Ardooie, Leuven, Flandriencross Hamme, Parkcross Maldegem en dus ook de Sluitingsprijs Oostmalle - . "Misschien was het geen absoluut topseizoen en eindigde ik iets minder op het podium dan de voorbije jaren. Maar het zijn toch de zeges die tellen, en met vijf mag ik toch niet klagen. Ik zie dit zeker niet als een slechte winter.", aldus de man uit Schriek.

 


Vind de volledige uitslagen van alle categorieën klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!