Floris en David Haverdings zegevieren in Sint-Niklaas

Floris en David Haverdings zegevieren in Sint-Niklaas

Nederlandse kampioenen op het hoogste schavotje in de jongerencategorieën in Sint-Niklaas. Floris en David Haverdings hebben de Waaslandcross bij respectievelijk nieuwelingen en junioren gewonnen. Mae Cabaca was het beste meisje bij de nieuwelingen en Michiel Mouris bij de 1ste jaars.

De nieuwelingen mochten als eerste van start op het provinciaal recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Er vormde zich al vrij vroeg een koptrio dat na de wedstrijd ook het podium innam van de 2de jaars nieuwelingen. Floris Haverdings toonde zich de sterkste en reed in de slotronde solo naar de zege. Yoren Vanhoudt bleef het langst in het spoor van de Nederlandse nieuwelingenkampioen en werd tweede. Senn Bossaerts palmde de derde podiumstek in.

Michiel Mouris kwam als vierde over de meet en mocht op het hoogste schavotje bij de eerstejaars nieuwelingen. Zeno Durie en Lander Artoos werden respectievelijk tweede en derde. Ook bij de meisjes nieuwelingen Nederland boven, met Mae Cabaca

SIN_3037 David Haverdings.jpg (521 KB)

Bij de juniores kregen we vier kampioenen vooraan in de wedstrijd, met Yordi Corsus, Aaron Dockx, David Haverdings en Silas Kuschla. Deze laatste moest de rol lossen en de andere drie gingen samen het slot in. David Haverdings toonde zich de sterkste richting de meet en pakte zijn 20ste zege van dit veldritseizoen. De Belgische kampioen Corsus pakte de tweede plaats en kort achter hem reed Dockx als derde over de finish.

later meer

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!