Eli Iserbyt voelt zich nog fris

Eli Iserbyt voelt zich nog fris

Op zaterdag 19 februari 2022 wordt in Sint-Niklaas de laatste Ethias Cross van het veldritseizoen 2021-2022 gereden. Veldritfans kunnen de wedstrijden ter plaatse volgen zonder mondmasker, enkel het tonen van een Covid Safe Ticket is nog van toepassing.

Pauwels Sauzen-Bingoal heeft vaak het overwicht bij de elite heren qua aantal in de voorlinie en dat zal in de Waaslandcross niet anders zijn. "Die verantwoordelijkheid gaan we niet uit de weg", aldus Eli Iserbyt, die dit seizoen al goed was voor 14 overwinningen.

"De Ethias Cross wordt live uitgezonden op Sporza en we weten dat onze teammanager Jurgen Mettepenningen elke tv-cross naar waarde schat", zegt Iserbyt. 'Met onder meer Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Ryan Kamp en Toon Vandebosch en mezelf hebben we een paar jongens in de ploeg die tuk zijn op een zege. Dat overtal hopen we om te zetten in winst, zoals dat in Brussel gelukt is met Michael Vanthourenhout. Hopelijk kunnen we het ploegenspel spelen. Maar laten we vooral ook het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is", gaat Iserbyt verder. "Er zijn nog kapers op de kust, zoals Niels Vandeputte, Vincent Baestaens of Corné van Kessel."

Iserbyt won vorig jaar in Sint-Niklaas en is zelf nog bijzonder gemotiveerd. "Ik voel me nog fris in het hoofd én de benen. Dat moet ook, want eenmaal het veldritseizoen erop zit, draai ik de knop om naar het mountainbiken. Volgend weekend werk ik al twee MTB-wedstrijden af in Turkije. Concreet betekent dit dat ik de conditie niet heb laten verslappen de voorbije weken. Pas na die eerste wedstrijden in Antalya gaat de riem er even af."

Info Waaslandcross klik hier

Fotocredits - tekstbron: Golazo Ethias Cross

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!