Van der Haar zet klassieker Gavere op zijn palmares

Van der Haar zet klassieker Gavere op zijn palmares

Lars van der Haar was bijzonder gretig en soleerde naar de overwinning in de klassieker 'Gavere'. Eli Iserbyt finishte als 2de in de slotmanche van de Superprestige en is eindwinnaar van het regelmatigheidscriterium. Toon Aerts werd derde in de race.

Gavere 2022 podium heren credit Bram.jpeg (590 KB)

Toon Aerts dook als eerste het veld in, gevolgd door Toon Vandebosch, die de kop overnam en zich even later liet aflossen door Eli Iserbyt. Daan Soete volgde ook. Bij de eerste passage aan de meet reed Vandebosch enkele meters voorop, terwijl Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar en ietsje later Jens Adams de aansluiting maakten. Maar de kopgroep zou niet lang uit 7 veldrijders bestaan. Vanthourenhout nam de leiding en zag Lars van der Haar versnellen. Iserbyt wist te volgen maar kwam ten val in de afdaling. Het vervolg was een duo teamgenoten Van der Haar-Aerts aan de leiding en Iserbyt-Vanthourenhout daarachter. Eli reed in de derde ronde naar de kop van de wedstrijd en het werden andere duo's > Lars en Eli met op enige seconden Michael en Toon. 

Van der Haar versnelde wederom op de langste klim, bleef gas geven, tot Iserbyt moest laten lopen, wellicht mede door de geleverde inspanning na zijn val. Achter de leider in de wedstrijd, die zijn voorsprong uitbouwde, kregen we een trio. Aerts probeerde in de 7de ronde weg te rijden van de Pauwels Sauzen-Bingoalmannen maar kreeg Iserbyt er niet af.

Lars van der Haar soleerde voort en zette de klassieker 'Gavere' op zijn palmares. Bij afwezigheid van Quinten Hermans levert dat ook de derde plaats op in het eindklassement van de Superprestige veldrijden 2021-2022, goed voor € 10.000.
Eli Iserbyt reed nog weg naar de tweede stek in de race en consolideerde de eindwinst in het regelmatigheidscriterium, goed voor € 25.000. Toon Aerts vervolledige het podium als derde in de wedstrijd en even later als tweede in de eindstand, goed voor € 16000.

Eindpodium:

Gavere 2022 eindpodium heren credit Bram.jpeg (654 KB)

Volledige uitslag / analyse en eindstand klik hier

Fotocredits Bram van Lent




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!