Knappe solo van Lucinda Brand naar winst in Lille

Knappe solo van Lucinda Brand naar winst in Lille

Lucinda Brand heeft de Krawatencross in Lille op haar palmares weten te zetten en pakte extra voorsprong als leidster in de Soudal Ladies Trophy. Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado flankeerden de Europese kampioene op het podium.

In de wedstrijd bij de elite dames in Lille was het Marion Norbert-Riberolle die op de kop het veld indook, gevolgd door Ceylin del Carmen Alvarado, die de leiding overnam. Lucinda Brand volgde en de twee dames namen wat voorsprong. Denise Betsema, tweede op 21 seconden in het klassement, moest het kloofje dichten maar kwam ten val en zou nooit meer vooraan geraken. Alvarado pakte wat voorsprong op haar metgezelle, maar niet veel later werden de rollen omgekeerd. Intussen waren Annemarie Worst en Manon Bakker de eerste achtervolgsters.

Terwijl Brand stevig doorpeerde, reed Worst tot bij Alvarado, om ze vervolgens ook achter zich te laten. Helemaal naar voor rijden zat er niet in want de Europese kampioene bleef er een stevig tempo op nahouden en soleerde verder naar de zege, haar eerste op het terrein in Lille en 18de van dit veldritseizoen.

LIL_2367 podium dames.jpg (327 KB)

"Het ging makkelijker dan dat ik het na de verkenning had verwacht.", zei Lucinda na afloop. "Het was wel een zware wedstrijd. Het zand had een zuigend effect door de regen." De Baloise Trek leeuwin heeft met haar prestatie extra voorsprong genomen als leidster in de Soudal Ladies Trophy. Met nog slechts één manche te rijden, in Brussel, is de eindwinst in zicht.

Vind de volledige uitslag en tussenstand in de Soudal Ladies Trophy klik hier

Fotocredits TFoto




Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!