Denise Betsema kan in Lille haar WK-kater doorspoelen

Denise Betsema kan in Lille haar WK-kater doorspoelen

Op zondag 6 februari 2022 staat met de Krawatencross in Lille de 7e en voorlaatste manche van de X²O Badkamers Trofee op de veldritkalender. In de Soudal Ladies Trophy hoopt Denise Betsema haar WK-kater door te kunnen spoelen.

Het WK veldrijden 2022 in Fayetteville moest Denise Betsema noodgedwongen van thuis uit volgen (lees hier). Een hardnekkig griepje hield de Texelse bijna een week aan zetel en bed gekluisterd.

"Ik was echt heel ziek", zucht Betsema. "Nee, het was geen corona, al had ik wel dezelfde symptomen. Dat ik net op het belangrijkste moment van het seizoen aan de kant moest blijven, viel me zwaar. Hoe moeilijk en pijnlijk het ook was, toch heb ik de wedstrijd via tv gevolgd. In topvorm en met een goede gezondheid had ik zeker de mogelijkheid gehad om met de eerste dames de strijd aan te gaan."

CX-Thriller

Sinds begin deze week zit Denise terug op de fiets. "Honderd procent fit ben ik nog niet, hopelijk ben ik tegen zondag voldoende hersteld. Om mijn lichaam rust te gunnen laat ik de cross in Maldegem zaterdag links liggen. Op dit moment twee crossen in één weekend rijden, lijkt mij niet verstandig.", zegt de Pauwels Sauzen-Bingoalveldrijdster want ze heeft nog een doel dit seizoen.

De Texelse dame wil immers nog een gooi doen naar het eindklassement in de Soudal Ladies Trophy. De achterstand op Lucinda Brand bedraagt na zes manches amper 21 seconden en Betsema ziet in de Krawatencross Lille en de slotmanche in Brussel mogelijkheden om die achterstand nog om te buigen.

"Het zand van Lille kan zondag een voordeel zijn voor mij", blikt de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal vooruit. "En in Brussel vind ik een technisch parcours dat dichter bij mijn mogelijkheden ligt. Vorig jaar maakte ik er nog een halve minuut goed en strandde ik op slechts een handvol seconden van de eindzege. Het belooft dit jaar opnieuw een thriller te worden, maar hopelijk blijf ik nu van zo'n horrorscenario gespaard. Het WK was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, maar dit is ook een mooi doel."

Betsema en Brand zullen zondag een hele cross lang alert moeten zijn. "Het kan een tactische wedstrijd worden", voorspelt Betsema. "Rijden voor een klassement is anders dan rijden voor de winst. In het zand van Lille is een foutje snel gemaakt. Daarnaast kan de strijd om de bonificatieseconden een cruciale rol spelen. In de voorbije crossen heb ik vaak seconden kunnen sprokkelen, dat is nu opnieuw het eerste doel."

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo - X²O Badkamers Trofee

Info Krawatencross klik

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!