Maldegem zal kampioenen in de bloemetjes zetten

Maldegem zal kampioenen in de bloemetjes zetten

Op zaterdag 5 februari 2022 is het tijd voor de Ethias Cross in Maldegem. Dé publiekstrekkers worden wellicht Joran Wyseure, de nieuwe wereldkampioen bij de beloften, en zijn teamgenoot en local Emiel Verstrynge.

In Maldegem is voor het eerst sinds kerstmis opnieuw publiek op een cross toegelaten. Vierduizend fans zijn welkom in het Sint-Annapark en die zullen wellicht extra uitkijken naar zij die schitterden op het WK.

"Ik kijk er zelf ook zo hard naar uit", glundert Joran Wyseure. "We zijn intussen donderdag en het dringt nog steeds niet helemaal door. Ik denk dat ik het pas in Maldegem ga beseffen, als ik voor het eerst met dat shirt mag rondfietsen. Jammer dat het tijdens de wedstrijd niet kan, want in Maldegem rijden de profs en de beloften samen."

De kersverse beloftenwereldkampioen wil zich alvast nog een keertje meten met de elite heren. "Het is een beetje dubbel", lacht hij. "Eigenlijk moet er niets. De druk is er nu volledig af. Ik zweef ook al een paar dagen op een wolk. Maar tezelfdertijd wil ik tonen dat ik die trui waard ben. Het hangt een beetje van mijn start af. Als die meevalt, zit er misschien een mooie ereplaats in. Ik reed twee jaar geleden deze Ethias Cross voor het eerst en ik vond het een plezant en uitdagend rondje. Rap, maar door de bospassages, de zandstroken en de hellinkjes toch selectief. Ja, ik ben gemotiveerd om mijn best te doen. Dat doe ik altijd, hoor."

Huldiging

Om half twee, een kwartiertje voor de start van de vrouwenwedstrijd, wordt Wyseure overigens letterlijk in de bloemetjes gezet, samen met Zoë Backstedt, zijn teamgenote bij Tormans. Ook zij pakte vorig weekend in Fayetteville de regenboogtrui, bij de junioren dames. En ook Emiel Verstrynge, goed voor zilver op het WK bij de beloften, mag even pronken in zijn Belgische tricolore, voor eigen volk.

WB Flamanville 2022 Emiel wint credit Yefri.jpg (698 KB)

Info over de aanpak met zones in Maldegem, vind je hier

Fotocredits Ethan Glading

 
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!