Velofollies 2023

Witse Meeussen out met elleboogfractuur

Witse Meeussen out met elleboogfractuur

Het zit Witse Meeussen niet mee. Zijn val op het BK zorgde wellicht voor meer dan alleen maar schaafwonden. Er is nu, na een nieuwe val in Hamme, uiteindelijk een barst/breuk in de elleboog vastgesteld

Witse Meeussen was na een slechte start op het BK tot achtervolgen aangewezen. Finaal de beloften voor hem, met name Jente Michels, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure, bijbenen zat er niet meer in. Na een val op de harde beton in de laatste honderden meters zag Witse ook de 4de stek aan hem ontglippen. Hij hield er bovendien schaafwonden over het hele lichaam aan over en een pijnlijke hand en arm. Op de radiologie kwamen geen breuken aan het licht. Het bleef hem echter naderhand parten spelen maar er kwam toch groen licht om te starten in Hamme. Tijdens de opwarming is de jongeman opnieuw gevallen en bezeerde daarbij pols en elleboog ... waardoor hij niet van start kon.

Via een lid van de supportersgroep vernamen we dat zijn mama liet weten dat Witse bij een specialist is langsgegaan en dat een CT scan aantoont dat er een breuk/barst in de elleboog is. Dat moet nu eerst genezen en er wordt al meteen vooruitgekeken om komende zomer een mooi wegprogramma te rijden. Dat klinkt dus als het einde van zijn veldritseizoen 2021-2022

Had Thibau Nys beslist om niet af te reizen naar het WK, in navolging van de geraakte schouder bij zijn val op het BK (lees hier) was Witse Meeussen de belofte die in zijn plaats had mogen gaan. Dat zou dus ook niet gekund hebben.

Witse Meeussen stond als junior talrijke keren op het podium en won een pak wedstrijden. Maar bij zijn intrede als belofte in 2019 geraakte hij op de sukkel met een knieprobleem, waarvoor hij uiteindelijk moest geopereerd worden en hele poos out was. 

Alvast nu ook een spoedig herstel gewenst.

Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!