Positieve PCR-test bij Quinten Hermans

Positieve PCR-test bij Quinten Hermans

Quinten Hermans kan niet deelnemen aan het WK Cyclocross 2022 in Fayetteville na het afleggen van een positieve PCR-test. De Wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide was meteen de laatste wedstrijd van dit veldritseizoen

De PCR-test die op zondag bij de renners van de Belgische WK-selectie werd afgenomen, toonde bij Quinten Hermans een positief testresultaat aan, laat zijn team weten. Dat betekende meteen dat hij niet mee mocht afreizen naar Fayetteville om deel te nemen aan het WK veldrijden 2022. De Wereldbekermanche in Hoogerheide was ook meteen zijn laatste wedstrijd van dit veldritseizoen.

"Ik reed in Hoogerheide een sterke wedstrijd, voelde me kerngezond en klaar om in Fayetteville voor de medailles te strijden.", legt Quinten Hermans uit. "De voorbije weken en maanden heb ik keihard getraind en veel opofferingen gemaakt om er in de beste omstandigheden aan de start te komen. Met het team hebben zoveel mogelijk risico’s op besmetting gemeden door bijvoorbeeld dagelijks te testen of door niet aanwezig te zijn op het collectieve trainingskamp met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Maar op zondagavond kreeg ik melding van het PCR testresultaat en werd de deur voor mijn neus dicht gedaan. Ik voel me erg machteloos in deze situatie en zal logischerwijze even tijd nodig hebben om de knop om te draaien.", aldus een begrijpelijk teleurgestelde Hermans.

"We geloofden in de kansen van Quinten Hermans om aankomend weekend de wereldtitel te behalen en zijn zeer triest dat hij op deze manier uitgesloten wordt.", klinkt het bij CEO Jean-François Bourlart. "Samen met zijn trainer Frederik Veuchelen en sportdirecteur Bart Wellens heeft hij heel erg naar deze afspraak toegeleefd. Ondanks deze grote teleurstelling over het abrupte einde van zijn veldritseizoen zijn we ervan overtuigd dat er Quinten in 2022 nog veel mooie momenten te wachten staan. We hebben genoten van zijn overwinning in de wereldbeker in Fayetteville, zijn zilveren medaille op het Europese kampioenschap en talrijke andere prestaties in het veld en geloven dat hij de vooropgestelde doelen met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux met even veel enthousiasme een volharding zal voorbereiden."

Intussen werd medegeeld dat ook Xaydee Van Sinaey, de Belgische kampioene bij de meisjes junioren, positief testte op corona en dus eveneens het WK aan haar voorbij ziet gaan. Xaydee maakte ook deel uit van de Belgische selectie die de Team Relay zal rijden. Vorige week kwam al het nieuws dat Ferre Urkens ziek was en positief testte (lees hier)

Toon Vandebosch, die aanvankelijk uit de boot viel maar als reserve stond genoteerd, vervangt Hermans op het WK

Fotocredit Yefrifotos - bron: Tormans CX Team

Info WK veldrijden 2022 in Fayetteville

zaterdag klik hier
zondag klik hier

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!