Corona fnuikt WK-deelname Ferre Urkens

Corona fnuikt WK-deelname Ferre Urkens

Ferre Urkens kan niet naar het WK veldrijden. De junior uit Gierle testte maandag positief op corona.

Nadat hij zich op maandag niet goed voelde en het coronavirus sinds donderdag blijkbaar al het gezin trof, onderging Ferre Urkens een sneltest, die een positief resultaat gaf. De daaropvolgende PCR-test bevestigde het gegeven.

Urkens verwittigde de ploegleiding van Deschacht-Group Hens-Maes Containers, alsook bondscoach Sven Vanthourenhout. Ook al zou de 16-jarige jongeman volgende week genezen en virusvrij zijn, dan nog mag hij niet afreizen naar Fayetteville. Zijn Covid Safe Ticket zal pas eind volgende week groen licht geven.

Uiteraard is er de ontgoocheling maar Ferre kijkt al vooruit. "Je kan er niet veel aan veranderen hé.", klinkt het voor GVA. Hij hoopt nu vooral niet al te lang ziek te zijn en dat de goede vorm zo goed als behouden blijft, vooruitkijkend naar de Krawatencross in Lille op 6-2-2022. "Daar wil ik voor eigen volk graag een mooie wedstrijd rijden. Nee, het zal de ontgoocheling niet volledig wegnemen, maar het heeft ook geen zin om in een hoekje te blijven kniezen.", aldus een moedige Ferre Urkens, die dit veldritseizoen een aantal mooie uitslagen reed. Uitschieters zijn de recente zege in Rucphen (zie foto) en de bronzen medaille op het net gereden BK veldrijden in Lombardsijde.

Er is niemand voorzien om Urkens te vervangen bij de junioren op het WK.

Fotocredits TFoto - bron: GVA

Info WK veldrijden 2022 in Fayetteville

zaterdag klik hier
zondag klik hier






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!