Marianne Vos toont haar klasse in Hoogerheide

Marianne Vos toont haar klasse in Hoogerheide

Met het oog op het WK heeft Marianne Vos alvast haar goede vorm getoond en de slotmanche van de Wereldbeker, in Hoogerheide, gewonnen. Lucinda Brand en Puck Pieterse werden respectievelijk tweede en derde

Inge van der Heijden, die heel vaak snel opent, deed dat ook met de start bergop in Hoogerheide en dook als eerste het veld in. gevolgd door Marianne Vos, Fem van Empel, Blanka Vas, Puck Pieterse, ... Vas nam de kop over en bepaalde het tempo. Het zorgde niet meteen voor afscheiding en in de tweede ronde kwam Vos naar voor, met Pieterse en Brand. Maar het duurde tot in de volgende ronde dat het wat meer uitdunde. Puck Pieterse verhoogde het tempo en we kregen een kopgroepje, met ook Vos, Brand en Van Empel. Blanka Vas wist in de volgende ronde de aansluiting te maken maar zou, net als Van Empel, wat jojo spelen en finaal niet mee bikkelen voor het podium. In de voorlaatste ronde passeerden ze nog met vijf aan de meet maar na een ferme impuls van de wereldkampioene was het al duidelijk wie op de schavotjes zouden komen. Marianne Vos reed een tactisch perfecte race en toonde haar finaal het sterkst, met een slotoffensief dat ze inzette op een steil stuk in de laatste ronde. De Nederlandse kampioene soleerde weg en pakte onbedreigd de zege. Ze nam dit veldritseizoen deel aan 8 wereldbekermanches en won er daar 4 van.

"Ik ben zeer blij met de zege en kan met het goed gevoel naar Amerika.", zei Vos. "Maar dat wordt weer een nieuwe wedstrijd."

Lucinda Brand haalde het in een spurtje tegen Pieterse voor de tweede stek. De uittredende wereldkampioene was al zeker van eindwinst in de Wereldbeker veldrijden 2021-2022 en nu is Puck Pieterse dat ook bij de U23 dames.

Hoogerheide 2022 podium dames credit Yefrri.jpeg (859 KB)

Uitslagen GP Adrie van der Poel klik hier

Fotocredits Yefrifots




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!