Eli Iserbyt geeft eindzege extra glans

Eli Iserbyt geeft eindzege extra glans

Eli Iserbyt heeft na een spannende strijd de slotmanche van de Wereldbeker, in Hoogerheide, gewonnen. Lars van der Haar spurtte nog voorbij Tom Pidcock voor de tweede plaats.

Quinten Hermans nam de kop na het startsignaal in Hoogerheide maar het was Ryan Kamp die in het veld vooraan verscheen. Lars van der Haar had er duidelijk zin in om een goed resultaat neer te zetten en toonde zich heel bedrijvig, met Kamp, Corné van Kessel en Hermans, die hun wagonnetje wisten aan te pikken bij een ontketende Europese kampioen. Al snel moesten Kamp en Van Kessel de rol lossen en niet veel later dook ene Tom Pidcock op bij de twee leiders in de race. Toon Aerts maakte ongeveer op het zelfde moment een uitschuiver over de balkjes en was op achtervolgen aangewezen.

In de vierde van negen rondes ging Van der Haar onderuit, waardoor een pak renners werd opgehouden en Pidcock het ruime sop koos. De Brit kreeg Michael Vanthourenhout als eerste achtervolger en ietsje verderop Iserbyt en Van der Haar. Die posities 2, 3 en 4 zouden in de volgende rondes wat wisselen omwille van foutjes.

Maar Eli toonde zich sterk en beende in de voorlaatste ronde de koploper bij, om vervolgens Vanthourenhout en Van der Haar te laten terugkomen. Met vier man vatten ze de slotronde aan. Iserbyt ontbond zijn duivels en reed weg van zijn metgezellen om de zege binnen te halen. Pidcock deed er nog alles aan om zelf te winnen maar moest zich tevreden stellen met de derde plaats, want Van der Haar spurtte de Brit nog voorbij naar de tweede stek.

Hoogerheide 2022 podium heren credit Yefrri.jpeg.jpg (779 KB)

Eli Iserbyt was al zeker van eindwinst in de Wereldbeker veldrijden 2021-2022 en geeft met de overwinning in de slotmanche daar extra glans aan.

Hoogerheide 2022 Eli eindwinnaar credit Yefrri.jpeg.jpg (723 KB)

Uitslagen GP Adrie van der Poel klik hier

Fotocredits Yefrifotos




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!