Joran Wyseure zegeviert bij de U23 heren in Hamme

Joran Wyseure zegeviert bij de U23 heren in Hamme

Joran Wyseure heeft de Flandriencross voor beloften heren gewonnen. Cameron Mason en Gerben De Kuyper mochten hem als respectievelijk tweede en derde flankeren op het podium.

Bij de beloften heren vormden Pim Ronhaar en Cameron Mason al vrij vroeg in de wedstrijd een kopduo. Maar na pech bij de beloftenwereldkampioen kwam Mason alleen aan de leiding te zitten. Een solo zat er niet in van de Brit want hij kreeg het gezelschap van Joran Wyseure. De twee bleven in elkaars buurt en het werd een duel voor de zege, dat in de laatste ronde beslecht. Wyseure toonde zich de sterkste en reed, na deze in Koksijde, naar zijn tweede mooie zege van dit seizoen in Hamme. Cameron Mason consolideerde de tweede stek en Gerben Kuypers mocht als derde mee op het podium.

Joran Wyseure leek na afloop al snel gerecupereerd maar het was geen makkelijke klus. "Ik ben heel diep moeten gaan om deze overwinning over de streep te moeten trekken. In de slotfase kwam Cameron nog heel fel opzetten. Zeker in het Bike Park, niet mijn beste zone, werd het nog spannend. Gelukkig kon ik met een paar meter voorsprong de weg op. Dat was voldoende om de zege binnen te halen.", zei belofte van Tormans CX Team, die beide voetjes op de grond houdt richting het WK.

"Op een goede dag is er veel mogelijk, maar ik tel 10 kandidaten voor de wereldtitel. Als Pim vandaag geen pech had, dan had hij misschien zelfs de wedstrijd gewonnen.", is Wyseure eerlijk.

HAM_1100 podium U23 heren.jpg (263 KB)

Ronhaar, de leider in de Trimetal Rookie Trophy, werd vierde en pakte wat extra tijd op Thibau Nys, die net achter zijn teamgenoot finishte.

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotcredits TFoto - bron reactie: X²O Badkamers Trofee




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!