David Haverdings wint de Flandriencross bij de junioren heren

David Haverdings wint de Flandriencross bij de junioren heren

David Haverdings heeft de Flandriencross voor de junioren heren gewonnen. De talentvolle Nederlander hield finaal, in de laatste rechte lijn, Belgisch kampioen Yordi Corsus achter zich. Aaron Dockx finishte even later als derde.

Bij de junioren heren in de Flandriencross opende Aaron Dockx heel sterk. Het tempo van de Europese kampioen veldrijden zorgde er mede voor dat er een selectief groepje op de kop van de wedstrijd kwam. Zowat halfcross was dat nog een trio, met ook Yordi Corsus en David Haverdings.  Naar het einde van de race toe moest Dockx zelf de rol lossen. Voor de zege werd het een duel België-Nederland. Veelwinnaar Haverdings trok in de laatste rechte lijn het zeil naar zich toe en pakte zijn 16de overwinning van het seizoen.

"Voor het seizoen had ik nooit verwacht dat ik zoveel wedstrijden zou winnen", zei Haverdings. Met het WK in aantocht geeft de zege zeker vertrouwen en de talentvolle jongeman voelt geen druk omdat ze hem als topfavoriet gaan zien. "Niet echt, mijn seizoen is sowieso al geslaagd.", klinkt het en het wordt alvast een eerste ervaring "Ik heb nog nooit zo'n lange reis gemaakt voor een wedstrijd, het wordt dus afwachten hoe ik zal reageren op de jetlag. Ik probeer er nu alles aan te doen om zo rustig mogelijk naar het WK toe te leven."

 


Flandriencross 2022 podium junioren heren.jpg (597 KB)


Joran Wyseure zegeviert bij de beloften heren ...

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie: X²O Badkamers Trofee




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!