Wout Van Aert vliegt naar zijn 5de Belgische veldrittitel

Wout Van Aert vliegt naar zijn 5de Belgische veldrittitel

Hij was de absolute topfavoriet om zichzelf op te volgen en stelde niet teleur. Wout van Aert vloog op het BK Cyclocross Middelkerke naar zijn 5de Belgische veldrittitel bij elite heren. Daarmee komt ook een einde aan zijn veldritseizoen 2021-2022.

Wout van Aert deed op het militair domein in Lombardsijde wat van hem verwacht werd. De Jumbo-Vismaman vertrok als een kanonskogel. Toon Aerts en Daan Soete wisten in de eerste ronde nog aan te klampen, alsook Quinten Hermans naderde nog even. Maar in de tweede ronde was de v(k)ogel al gaan vliegen. Toon Aerts, die het langst in het spoor van de ‘defender’ van de tricolore wist te blijven, maakte een foutje en zag Van Aert vertrekken voor een heel lange solo. Zijn voorsprong werd alleen maar groter en het spannende aan de wedstrijd gebeurde achter hem.

Aerts zakte terug door te veel foutjes. Quinten Hermans vond een betere regelmaat en kreeg wat later het gezelschap van Laurens Sweeck op de posities 2 en 3. Door een probleem met de ketting bleek voor Hermans alleen nog het brons haalbaar en dat consolideerde hij ook. Sweeck bleef goed tempo houden en was goed voor het zilver.

BKM_0692 podium elite heren.jpg (315 KB)

Voor Wout van Aert was dit BK, zoals aangekondigd (lees hier), de laatste wedstrijd van dit veldritseizoen

"Deze vijfde titel betekent veel voor me. Ik startte als de favoriet en dat is niet altijd even makkelijk. Op papier kun je dan enkel verliezen. Ik heb vandaag geprobeerd het juist in mijn voordeel te gebruiken en ik denk dat dat gelukt is. De benen waren vanaf het begin af aan in orde. In de tweede ronde zag ik mijn kans schoon om weg te rijden van de rest. Het was daarna zaak om geconcentreerd te blijven en geen fouten te maken. Ik heb genoten van de voorbije weken en een aantal mooie crosswedstrijden gereden. De focus gaat vanaf morgen volledig op het wegseizoen. Ik ben er trots op dat ik de nationale trui behoud", aldus Van Aert voor Team Jumbo-Visma

 Elite zonder contract/clubteams

Arne Vrachten wint BK Elite zw credit TFoto.jpg (373 KB)

Bij de heren elite zonder contract leek Seppe Rombouts naar de tricolore te rijden maar hij werd richting het slot nog bijgebeend door Arne Vrachten, die de nieuwe Belgische kampioen van de categorie is. Rombouts pakt het zilver en Julian Siemons het brons.

BKM_0711 podium elite zonder contract.jpg (268 KB)

Volledige uitslagen klik 

Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!