BK veldrijden wordt laatste wedstrijd van dit veldritseizoen voor Wout van Aert

 BK veldrijden wordt laatste wedstrijd van dit veldritseizoen voor Wout van Aert

Wout van Aert rijdt met het BK veldrijden zijn laatste race van dit veldritseizoen 2021-2022. Dus na het nieuws vandaag dat Mathieu van der Poel niet meer in actie treedt in het veld deze winter en dus geen WK zal rijden, ook niet voor de Belgische kampioen.

Wout van Aert heeft met Herentals Crosst zijn 8ste zege op 9 wedstrijden gepakt dit veldritseizoen. Komend weekend komt daar zonder pech een 9de bij, de Belgische titel veldrijden anno 2022. En dan stopt het, want de Belgische kampioen heeft na afloop van de manche van de X²O Badkamers Trofee voor de microfoon van Maarten Vangramberen verteld dat zondag zijn laatste veldrit van deze winter wordt. 

In Herentals Crosst dook Wout van Aert zij aan zij het veld in met Tom Meeusen. Maar er vormde zich vrij snel een koptrio met Toon Aerts, Van Aert en Pidcock. De Baloise Trek Lion had vooraf al verteld om voor de boni-seconden te gaan en voegde dan ook de daad bij het woord. In de tweede ronde verhoogde de Belgische kampioen het tempo en nam afstand op zijn metgezellen op de Skiberg. Hij bouwde zijn voorsprong ronde per ronde uit en soleerde dominant naar winst in eigen gouw. Pidcock en Aerts vochten het onderling uit voor de plekjes twee en drie op het podium. Het was de Brit die het haalde maar Toon finishte meteen in zijn spoor en deed sowieso een goede zaak voor het klassement.

Uitleg van Wout van Aert over zijn wedstrijd:



Alle uitslagen van Herentals Crosst - X²O Badkamers Trofee klik hier

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!