Wout van Aert nog steeds ongeslagen dit veldritseizoen

Wout van Aert heeft de GP Sven Nys 2022 gewonnen en komt daarmee op 7 zeges op evenveel wedstrijden dit veldritseizoen. Tom Pidcock finishte als tweede en Eli Iserbyt vervolledigde het podium als derde in Baal.

Ook op Balenberg heeft Wout van Aert getoond dat hij een maat te sterk is in het veld dit seizoen. De Belgische kampioen moest dan wel afrekenen met materiaalpech en na een tuimelperte de post binnengaan voor een schoenwissel maar dat belette hem dus niet om finaal alleen naar de overwinning te crossen, zijn 7de op evenveel wedstrijden. Tom Pidcock bleef het langst in de buurt van Van Aert en de Brit leek even nog kans te maken op de zege maar moest inzien dat de tweede plaats het hoogst haalbare bleek in de GP Sven Nys 2022. Eli Iserbyt weerde zich kranig op het loodzware parcours en zat na de val van Van Aert weer even terug in diens wiel, maar Wout ging te hard en het werd een derde plek voor de West-Vlaming.