Thibau Nys wint thuiswedstrijd

Thibau Nys wint thuiswedstrijd

Twee dagen na de Azencross Loenhout heeft Thibau Nys ook de zege gepakt bij de beloften heren op zijn eigen Balenberg. Jente Michels en Pim Ronhaar vergezelden hem op het podium, als tweede en derde.

Thibau Nys kan bij wijze van spreken met zijn ogen dicht rondfietsen op de Balenberg en was dan ook na zijn zege in de Azencross Loenhout op het einde van 2021 gebrand om het nieuwe jaar te openen met ook de overwinning in de GP Sven Nys bij de beloften heren.

Thibau demonstreerde op de zware omloop dat het met de vorm zeer goed zit en soleerde richting het hoogste schavotje. Jente Michels was ook in Loenhout al vooraan in de wedstrijd terug te vinden en pakte nu in Baal de tweede plaats. Met Pim Ronhaar kregen de Baloise Trek Lions nog een mannetje op het podium. De beloftenwereldkampioen behoudt nog steeds de leidersplaats in de tussenstand van de Trimetal Rookie Trophy. Nys jr is wel genaderd tot op 1'33"

Baal 2022 podium U23 heren.jpg (651 KB)

"Ik heb het gevoel dat ik nu echt de juiste flow te pakken heb." zei Thibau Nys na afloop. "Ik hoop op dit elan te kunnen doorgaan. Zo is het terug leuk. Het doet deugd om hier te winnen, maar ik ben in het algemeen blij dat ik terug op mijn niveau ben en terug kan meedoen voor de prijzen. Het voelt alsof ik bevrijd ben van het blok aan mijn been waarmee ik rondreed.", aldus een gelukkige winnaar, die ook nog een boodschap had in functie van het WK "Tot voor Loenhout snap ik dat mijn selectie nog een vraagteken was, maar met winst in Loenhout en nu de overwinning hier, heb ik laten zien dat ik heel goed ben. Ik denk ook niet dat die vorm dit seizoen nog zal verdwijnen."

Vind uitslagen GP Sven Nys 2022 in Baal klik hier

Fotocredits Bart Hazen - bron reactie: GP Sven Nys - X²O Badkamers Trofee
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!