Leonie Bentveld opent het jaar met de zege in GP Sven Nys

Leonie Bentveld opent het jaar met de zege in GP Sven Nys

Leonie Bentveld heeft de GP Sven Nys 2022 voor de dames junioren op haar naam weten te schrijven en tegelijk haar voorsprong vergroot in het klassement. Katherine Sarkisov en Katerina Hladikova flankeerden de Nederlandse op het podium.

Net als in de Azencross Loenhout was Leonie Bentveld de beste bij de dames juniores in de GP Sven Nys. De Nederlandse nam een zeer goede start en wist al snel te soleren richting de zege. Bentveld fietste op de zware omloop een voorsprong van meer dan een minuut bijeen op de nummer twee aan de finish, Katherine Sarkisov. Even na de Amerikaanse jongedame werd de Tsjechische Katerina Hladikova derde.

Baal 2022 podium juniores dames credit Hazen.jpg (745 KB)

"Ik wist dat het een zwaar rondje is hier in Baal. Het ideale is om hier je eigen spoor te rijden." vertelde Leonie na de wedstrijd." De eerste ronde was er nog vrij veel druk van achteruit en zaten ze vlakbij toen ik wat foutjes begon te maken. Op dit parcours moet je echt je aandacht erbij houden om te veel fouten te vermijden. Er meteen van bij de start van door gaan was een goed plan. Ik had het tijdsklassement ook in mijn achterhoofd. De laatste cross van dit klassement in Lille kan ik niet rijden omdat het samenvalt met het Nederlands Kampioenschap. Ik ben er dus wel mee bezig om wat voorsprong proberen uit te bouwen zodat ik op het einde nog op het podium kan. Het mooiste zou natuurlijk winnen zijn, maar in 3 wedstrijden 5 minuten voorsprong verzamelen, is knap lastig. Ik zie wel hoever ik kom."

Vind uitslagen GP Sven Nys 2022 in Baal klik hier

Fotocredits Bart Hazen - bron reactie: GP Sven Nys - X³O Badkamers Trofee

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!