Thibau Nys wil ook schitteren in het eigen Baal

Thibau Nys wil ook schitteren in het eigen Baal

Na zijn zege bij de beloften in de Azencross in Loenhout is Thibau Nys klaar om opnieuw te schitteren op zijn ‘thuisparcours’ in Baal, in de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee. "De voorbije maanden waren frustrerend, maar ik ben blij dat ik met een goed gevoel het nieuwe jaar kan aanvatten.", klinkt het.

Thibau Nys wil twee dagen na zijn zege in de Azencross Loenhout ook vol voor winst gaan in het eigen Baal, bij de beloften. Mede door vorig veldritseizoen bij de profs te moeten aantreden in wedstrijden was het voor Thibau heel lang wachten om in het veld het zegegebaar te mogen maken. "De opluchting is groot, deze overwinning doet heel veel deugd. Aan de andere kant heb ik nooit getwijfeld aan mezelf. Ik probeerde mezelf op te trekken aan het gevoel op training. Dat ik een fantastisch seizoen op de weg kende, maakte het mentaal allemaal wat makkelijker."

Fietsend de trap op

Op nieuwjaarsdag hoopt Nys te bevestigen met een nieuwe overwinning voor eigen volk. Als junior schreef hij de de GP Sven Nys al twee keer op zijn naam. "Ik geniet van elke overwinning in het veld, maar het gevoel in Baal is toch speciaal. Na mijn zege in Loenhout kijk ik nog iets harder uit naar deze wedstrijd. Ik ben blij dat ik met dit gevoel het nieuwe jaar kan aanvatten."

Winnen of niet, het wordt sowieso uitkijken naar de passage van Nys op de trappen. In het verleden pakte hij al een paar keer uit met een trucje en fietste hij op het smalle kantje naar boven. "Het is iets dat ik mezelf al spelend heb aangeleerd. Of ik het zaterdag opnieuw zal doen? Het hangt er een beetje vanaf hoe het parcours erbij zal liggen. Als het mogelijk is, zal ik het zeker niet laten. Veel tijd win je er eigenlijk niet mee - misschien dat anderen zich er daarom nog niet aan gewaagd hebben - maar ik hou er wel van om mee de show te verzorgen."

Trimetal Rookie Trophy

In de Trimetal Rookie Trophy klimt Nys na Loenhout van de derde naar de tweede plaats, in de tussenstand volgt hij op 1'59" van beloftenwereldkampioen en teamgenoot Pim Ronhaar. "Hopelijk kan ik die tweede plaats nu vasthouden, aan meer denk ik voorlopig niet. De eindzege is zeker nog mogelijk, maar ik wil eerst terug meedoen voor de dagzege en voor het podium. Wat er daarna extra bijkomt, is mooi meegenomen.", aldus Thibau Nys

Info GP Sven Nys in Baal klik hier

Fotocredit Veldritkrant - bron: Golazo

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!