Belgische wielerbond bekijkt stap naar Raad van State

Belgische wielerbond bekijkt stap naar Raad van State

Nadat de Raad van State de sluiting van de cultuursector heeft geschorst, beraadt de Belgische wielerbond zich of het ook die stap kan of moet nemen en zet het druk op het Overlegcomité

De Belgische wielerbond uitte een vijftal dagen terug al zijn ongenoegen richting het Overlegcomité over het verbieden van publiek bij veldritten (lees hier) en zet nu, na de uitspraak van de Raad van State over het schorsen van de sluiting van de cultuursector (lees hier), opnieuw druk.

"We hebben met interesse gezien wat er beslist is voor de cultuursector en we gaan dat toch bekijken", zei Tom Van Damme, voorzitter van Belgische wielerbond, in De Ochtend op Radio 1. Als het Overlegcomité de verstrengde maatregelen, waarbij er geen publiek mag bij sportwedstrijden buiten (veldritten), niet herbekijkt en versoepelt, staat de deur open om ook naar de Raad van State te trekken om het aan te vechten.

"We denken dat we enkele argumenten op tafel hebben liggen die ervoor zorgen dat de maatregelen versoepeld kunnen worden. Onze juristen zijn aan het bekijken of we naar de Raad van State stappen als dat nodig is.", klinkt het, maar Van Damme hoopt dat het niet zover moet komen.

Het Overlegcomité komt vandaag digitaal bij elkaar. " Dat wordt best besproken op het Overlegcomité, voor alle sectoren apart naar de Raad van State stappen.", zegt de voorzitter, die ook nog eens aangeeft wat er bijvoorbeeld kan voor het veldrijden:

"Het parcours strekt zich uit over enkele kilometers en de toeschouwers kunnen uit elkaar staan aan beide zijden van het parcours in open lucht. Er zou moeten gewerkt kunnen worden met een maximum aantal toeschouwers van 5.000. Anders kunnen de organisatoren niet overleven.", aldus Tom Van Damme

Fotocredit Veldritkrant - bron reacties: Radio 1/sporza-Vrt

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!