Happy Dog Cat

Belgian Cycling doet oproep richting Overlegcomité

Belgian Cycling doet oproep richting Overlegcomité

Belgian Cycling uit zijn verbazing en ongenoegen over de verstrengde coronamaatregel, dat er geen publiek mag bij sportwedstrijden buiten, en specifieker gericht, veldritten.

Hiernavolgend het integraal bericht, met een duidelijke oproep richting het Overlegcomité:

"Belgian Cycling nam met verbazing kennis van het feit dat het Overlegcomité besliste dat veldritten voorlopig zonder de aanwezigheid van publiek moeten worden afgewerkt. Veldritten worden al een hele tijd georganiseerd met het in acht nemen van de meest strikte veiligheidsmaatregelen. Er wordt gewerkt met een specifiek Covid-19 protocol voor renners, medewerkers, juryleden én toeschouwers. Elke maatregel die de volksgezondheid bevorderde werd in de wielersport nauwgezet opgevolgd, en als er aanpassingen in het gezondheidsprotocol moesten gebeuren werden die telkens snel en probleemloos gedaan, mede dankzij de flexibiliteit van de organisatoren en de wielerfans.

Voor het tweede seizoen op rij worden diezelfde organisatoren nu met de rug tegen de muur gezet. Maar zelfs in deze penibele omstandigheden wordt door alle stakeholders in het wielermilieu het onderste uit de kan gehaald om renners en (televisie-)publiek toch topsport aan te bieden.

Dat het veldrijden nu net geviseerd wordt, maakt de beslissing van het Overlegcomité des te pijnlijker. Veldritten vinden namelijk plaats in open lucht, in de vrije natuur, langs een parcours waar de social distancing perfect kan worden nageleefd. Het verbod op de aanwezigheid van toeschouwers is dan ook ongegrond en rampzalig, in een periode dat menig wielerliefhebber de volkssport bij uitstek van dichtbij kan meemaken.

Belgian Cycling vraagt dan ook met aandrang dat de maatregel zo snel als mogelijk - uiteraard indien de evolutie van de sanitaire toestand dat rechtvaardigt - bij de volgende samenkomst van het Overlegcomité wordt opgeheven, om de overlevingskansen van de sector te vrijwaren. Een financiële compensatie blijkt in het kader van deze maatregel overigens ook een absolute vereiste.", luidt het

Fotocredit TFoto - bron: Belgian Cycling

Lees: Geen publiek meer bij sportwedstrijden klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!