Wout van Aert dominant naar een 5 OP 5

Wout van Aert dominant naar een 5 OP 5

Wout van Aert heeft met overmacht de Superprestigewedstrijd in Heusden-Zolder gewonnen. Tom Pidcock en Eli Iserbyt flankeerden hem op het podium, als respectievelijk tweede en derde.

ZOL_6597 podium heren.jpg (246 KB)

Wout van Aert heeft met zijn zege op het Circuit van Zolder een perfecte score van 5 OP 5 dit veldritseizoen. De Belgische kampioen steekt er sinds zijn eerste race in Boom met kop en schouders boven uit.

Daan Soete nam de kopstart bij elite heren in de Superprestige Heusden-Zolder bij elite heren, met Wout van Aert in zijn zog, Quinten Hermans, ... Tom Pidcock zat zo rond positie 10 en Mathieu van der Poel nog iets verder. Alles trok zich op een lint bij aanvang maar niet voor lang. In de tweede ronde trok Van Aert stevig door en we kregen met ook Toon Aerts en Quinten Hermans een koptrio. In de achtervolging leidde op dat moment Mathieu van der Poel. Al in de volgende ronde was Van Aert alleen op toer en bouwde zijn voorsprong uit. Achter de Belgische kampioen voerde Pidcock de forcing, met Iserbyt in zijn spoor. Van der Poel was gevallen, verloor meer en meer terrein en zou later opgeven.

Rond halfcross had Wout al meer dan 40 sec voorsprong op het trio Iserbyt, Pidcock en Hermans, die wat aan de rekker hing. De kloof werd nog wat groter en achter de leider in de wedstrijd vonden Iserbyt en Pidcock elkaar. Van Aert schoof nog een keertje onderuit maar zat snel terug in zijn ritme om met overschot naar zijn 5 zege op evenveel wedstrijden te soleren. De Brit won het sprintje voor plekje nummer twee. Eli Iserbyt heeft met zijn derde plaats zijn leidersplaats in de Superprestige iets veiliger gesteld.

Of Wout van Aert op zijn top zit dit veldritseizoen, ten op zichte van vroeger ? "Ik denk niet dat ik ooit 5 crossen na elkaar gewonnen heb. Dat zegt misschien genoeg.", klinkt het.

Uitslagen en tussenstanden van/na Zolder klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!