Mathieu van der Poel is tevreden over zijn start

Mathieu van der Poel is tevreden over zijn start

Mathieu van der Poel werd in de eerste wedstrijd van zijn veldritseizoen tweede. De wereldkampioen veldrijden kreeg meteen een zwaar parcours onder de wielen geschoven en mist naar eigen zeggen nog wat hardheid.

Niettegenstaande Mathieu van der Poel niet vooraan mocht starten, dook hij in Dendermonde mee vooraan het veld in. De wereldkampioen veldrijden was ook degene die als eerste achter Toon Aerts volgde. De Baloise Trek Lion muisde er immers meteen van door. Na een paar rondes kregen we een koptrio met Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De Belgische kampioen toonde zich ook sterk na zijn stageperiode en soleerde naar winst. Van der Poel werd op 49 sec van de winnaar tweede en op meer dan een minuut bolde Aerts over de meet als derde.

DEN_5347 podium heren.jpg (323 KB)Fotocredit TFoto

Mathieu van der Poel was niet verbaasd van hoe zijn eerste race verliep. "Een beetje in de lijn van de verwachting.", klonk het naderhand. "De eerste helft van de wedstrijd was best ok en dan de tweede helft kwam ik nog een beetje te kort, wat denk ik wel logisch is, maar ik ben wel tevreden.", voegde hij er -niet onbelangrijk- aan toe.

Er werd voorafgaand al gesproken over hoeveel tijd Van der Poel zou nodig hebben om voor winst te kunnen gaan. "Ik hoop gewoon door wedstrijden te rijden dat ik elke wedstrijd wat beter word. Ik heb die hardheid wel nodig, want ik voelde dat ik op sommige stukken wel snel op mijn adem trapte vandaag. Dus ’t was een tempo kiezen dat ik een uur kon rijden en dat proberen vasthouden tot aan de finish.", legde Mathieu uit over zijn ervaring in Dendermonde. Wanneer dan voor winst? "Dat kan snel gaan natuurlijk, zeker als ik een parcours krijg dat me dan nog beter op het lijf geschreven is . Dit was meteen een heel zware om te beginnen , maar ik vond het wel een mooie.", luidt het

Op maandag 27 december 2021 staat met de Superprestige Heusden-Zolder al meteen een beter lopend parcours op de agenda voor de Wereldkampioen veldrijden.

Fotocredit Veldritkrant - bron: Alpecin-Fenix

Vind de uitslagen en tussenstand van/na Dendermonde klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!