Mathieu van der Poel is blij om van start te kunnen gaan

Mathieu van der Poel is blij om van start te kunnen gaan

Een op het eerste zicht banale val op de knie op 25 november zorgde er voor dat Mathieu van der Poel een weekje later het veld induikt. Het is dan wel anders dan vroeger maar de liefde voor de cross is er nog bij de wereldkampioen veldrijden.

Op zondag 26 december 2021 staat de Wereldbekermanche in Dendermonde op de veldritkalender. Dat is op zich al een leuk gegeven en des te meer omdat de wereldkampioen veldrijden er ook eindelijk van start kan gaan, een weekje later dan gepland.

Eind november blesseerde Mathieu van der Poel zich aan de knie, bij een "domme val tijdens een fietstochtje met vrienden", zei hij. Het zorgde echter voor iets meer last dan verhoopt en dito oponthoud in de voorbereiding. Intussen lijkt het probeem van de baan. "Over het algemeen ben ik in orde, de knie is goed aan het genezen.", klinkt het. "De wond was vooral het probleem"

Maar, met een weekje vertraging en navenant een ietsje langere voorbereiding om te crossen, is Mathieu er klaar voor. Of hij meteen zal meedoen voor winst, weet hij niet, althans niet ten op zichte van Wout van Aert. "Als Wout niet zo sterk was, deed ik wellicht al mee om te winnen. Ja, hij is sterker dan ik had verwacht.", geeft Van der Poel toe. "Hopelijk verras ik mezelf."

Scheldecross 2020 verkenning Mathieu met De Knegt.jpg (441 KB)met bondscoach Gerben de Knegt

Zijn absolute top wil Van der Poel hebben voor het WK veldrijden in Fayetteville (USA). In alle voorafgaande wedstrijden  gaat hij uiteraard het beste van zichzelf geven "100 %".

Het voelt wel een beetje raar aan om zo eind december aan het veldritseizoen te beginnen "Je komt er in terwijl het precies al half gedaan is, er zijn enkel nog de kampioenschappen.", vertelde Mathieu, maar voor alle duidelijkheid de liefde voor de cross is niet over "Ik ben wel blij en hoop dat het met publiek blijft", luidt het met klem, want dat miste 'Matje' vorig jaar.

Voor komende zondag hoopt hij op minder modder dan vorig jaar. Maar de Alpecin-Fenixtopper had het weerbericht al bekeken en dat ziet er goed uit.

Fotocredits TFoto - bron: persmoment Mathieu van der Poel

Info Wereldbekerwedstrijd Dendermonde klik hier







Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!