Schitterende zege voor Michael Vanthourenhout in Namen

Schitterende zege voor Michael Vanthourenhout in Namen

Michael Vanthourenhout heeft de Wereldbekermanche op de Citadel in Namen op zijn palmares weten te schrijven. De West-Vlaming wist in een mooi duel van Tom Pidcock weg te rijden en de Brit achter zich te houden tot op de meet. Toon Aerts vervolledigde het podium als derde.

NAM_3961 podium heren WB Namen 2021.jpg (311 KB)

Quinten Hermans nam een sterke start in Namen, gevolgd door Toon Aerts en ook Daan Soete was goed weg, met in zijn spoor Corné van Kessel, Eli Iserbyt, .. Deze laatste reed naar de kop van de cross richting de eerste passage op de schuine kant, maar werd op het einde ervan opnieuw gepasseerd.

Na de eerste lus trok Aerts stevig door en de Lion sloeg een kloofje. Bij de achtervolgers leidde Michael Vanthourenhout het trio met ook Hermans en Pidcock, die na een lekke band zich even moest herzetten. Iserbyt, de leider in de Wereldbeker volgde nog iets verder, in het gezelschap van Corné van Kessel.

In de derde ronde leek Pidcock zijn duivels te gaan ontbinden en rushte richting de leider in de wedstrijd. Hermans maakte een slipper en zag Vanthourenhout hem passeren. Een ronde later was de Brit tot bij Aerts geraakt, net op een moment dat deze lek stond vooraan. Pidcock nam resoluut de leiding, met Vanthourenhout kort volgend achter hem en even later vormden ze een duo. Toon moest binnen voor een fietswissel en kwam op positie drie, op 20 sec.

Kort na een val van Pidcock op de schuine kant reed Vanthourenhout hem voorbij en trok door. De Ineos-Grenadier leek door zijn beste krachten geen te zitten, want hij maakte nog een paar fouten en moest zijn meerdere erkennen in Michael, die soleerde naar een heel knappe overwinning.

Vind de volledige uitslag/analyse en tussenstand van/na Namen klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!