Van Den Boer en Van Den Broek zijn de winnaars bij de nieuwelingen in Essen

Van Den Boer en Van Den Broek zijn de winnaars bij de nieuwelingen in Essen

In de Ethias Cross Essen 2021 was Arthur Van Den Boer de eerste die het zegegebaar mocht maken, na een lange solo bij de 1ste jaars nieuwelingen. Axel Van Den Broek won de sprint van Max Heiner Oertzen voor winst bij de 2de jaars nieuwelingen. Bij de meisjes micht Shanyl De Schoesitter op het hoogste schavotje.

De zegeteller blijft aantikken voor Arthur Van Den Boer. De jongeman soleerde bij de eerstejaars nieuwelingen in de Ethias Cross Essen nog maar eens naar winst. Mathias De Keersmaeker en Leander De Gendt werden respectievelijk tweede en derde

Essen nieuwelingen podium.jpg (652 KB)

“Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou wegrijden, maar ik vond hier vandaag wel een parcours dat op mijn lijf is geschreven: veel stoempen en net niet lopen.”, vertelde de jongeman na afloop, die veelwinnaar is bij de 1ste jaars nieuwelingen “Ik kan nog net de tel bijhouden. Het is jammer dat er de komende weken geen wedstrijden meer zijn, het BK is nu het volgende grote doel..", klinkt het.

2de jaars nieuwelingen

Essen 2021 Axel Van Den Broek wint nieuwelingen 2de j credit Bram.jpeg (347 KB)

 

Bij de 2de jaars nieuwelingen won Axel Van Den Broek, maar dat ging niet zo makkelijk als Van Den Boer. “Pff, dat was spannend.”, zei Axel na zijn sprintzege tegen de Duitser Max Heiner Oertzen. Van Den Broek kende ook schakelproblemen en moest na de nodige wissel nog even achtervolgen. Hij beende koploper Senna Remijn bij en bepaalde vervolgens zelf het tempo op de kop van de cross. Zegezeker was Van Den Broek niet, want Oertzen kwam opzetten uit de achtergrond.

“Dat was toch even schrikken”, gaf Van Den Broek toe. “Maar ik heb Max laten terugkomen en ben daarna rustig gebleven. Ik had alle vertrouwen in mijn sprint en heb er alles uitgehaald wat erin zat. Ik win liever solo, maar bij zo’n sprint is de ontlading toch wel iets groter.” Oertzen werd tweede en Remijn vervolledigde het podium als derde.

Essen 2021 podium nieuwelingen 2de jaars .jpg (871 KB)Fotocredit Veldritkrant

Fotocredits Bram van Lent - bron reactie: Ethias Cross Essen

 

Volledige uitslag klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!