De goesting is er bij Wout van Aert om er in te vliegen

De goesting is er bij Wout van Aert om er in te vliegen

Na een heel knap wegseizoen is Wout van Aert klaar om nu te schitteren in het veld. Red Bull ging eens langs op training bij de Belgische kampioen en blikte terug op 2021 en op wat nu komt.

Wout van Aert is zelf het meest onder de indruk van zijn zege in de etappe met twee beklimmingen van de Mont Ventoux in de Tour de France. "Ik had nooit gedacht dat ik zo'n bergrit kon winnen, dus dat maakte het heel bijzonder. Ik heb mezelf toen verbaasd." Het WK wegwielrennen 2021 zal zeker in de herinnering blijven leven. "Hoe de sfeer daar was, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Al die mensen. Waanzin. Op verschillende plaatsen werd mijn naam geroepen. Dat was echt een gek gevoel dat me voor altijd zal bijblijven.", klinkt het. Voor de toekomst op de weg blijven de 'Monumenten' een doel en in het bijzonder de Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix.

Maar nu heeft de Belgische kampioen zijn batterijen opgeladen om top te presteren in het veld. "Het was al lang geleden dat ik zo'n lange rustperiode had. De afgelopen jaren waren de pauzes altijd heel kort en ging ik bijna direct door naar het volgende. 2021 was een stevig jaar, dus die dikke drie weken van de fiets waren zeker welgekomen. Ondertussen is de goesting om er terug in te vliegen wel helemaal terug."

Publiek

Fingers crossed dat het publiek dit seizoen mag blijven komen naar de wedstrijden,, want vorig veldritseizoen hebben ze 't moeten missen. "Vorig jaar was natuurlijk een bijzonder seizoen. Koersen zonder publiek is in het veldrijden nog veel vreemder dan op de weg, want normaal staan daar toch altijd en overal mensen om je aan te moedigen. Natuurlijk zullen er nu wel mensen supporteren, maar het zou mooi zijn als we snel kunnen terugkeren naar hoe het vroeger was, met echt bakken supporters langs de kant van het parcours."

Uitkijken - respect

Van Aert zijn trainingen zijn nu uiteraard specifieker op het veld gericht "Mijn doelen in het veld zijn misschien iets beperkter dan vorige jaren. Nu ik er door die rustperiode zelf iets later aan begin, zou het moeilijk zijn om direct op te boksen tegen jongens die al volop in het seizoen zitten. Ik denk dus dat ik die eerste wedstrijden wel zal nodig hebben om het ritme te vinden. En ik hoop dan dat ik in de kerstperiode, als ik van de ploegstage terugkom, wel goed in vorm ben en kan meedoen voor de overwinningen. Het zou mooi zijn om terug te kunnen strijden voor de Belgische titel. Dat is een groot doel, natuurlijk. In de kerstperiode rij ik veel wedstrijden op korte tijd, en ik ben nu heel hard aan het trainen om dat te doen slagen. Het is belangrijk om je tijdens die periode goed te verzorgen, dus tussen het koersen door ook veel te rusten. Maar uiteindelijk is dit het liefste wat ik doe, dus ik kijk er zeker naar uit ."

(lees verder onder de foto)
DEN_8870 Wout.jpg (360 KB)

Het respect voor de collega-veldrijders is er zeker en vast "De jongens die nu al bezig zijn, zijn volgens mij heel goed in wat ze doen. De laatste weken zag je Eli er toch wat bovenuit steken. Hij heeft duidelijk een stap vooruit gezet dit seizoen. Nog een stap in vergelijking met de vorige jaren. Hij pakt zijn wedstrijden heel slim aan en hij is heel explosief, dus ik denk dat hij moeilijk te kloppen is."

"Over het algemeen zijn er vier jongens die aan elkaar gewaagd zijn: Eli Iserbyt, Toon Aerts, Quinten Hermans and Lars van der Haar. Ik ben ten eerste al benieuwd of ik bij hen kan aansluiten, en dan is het nog uitkijken naar Tom Pidcock en Mathieu Van der Poel, die net zoals ik, later aan het seizoen beginnen."

De eerste wedstrijd op Wout van Aert zijn veldritprogramma is de Superprestige Boom op zaterdag 4 december 2021 "Het valt een beetje af te wachten hoe dat gaat, maar ik ga er zonder verwachtingen naartoe en kijk waar ik geraak.", luidt het en "Laat de modder maar komen."

Fotocredits TFoto - bron reacties: Red Bull

BKE_0788 Wout met klein truitje.jpg (503 KB)

Info Superprestige Boom klik hier
Lees: Wanneer crossen de wegen van Pidcock, Van Aert en Van der Poel klik

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!