Iserbyt grijpt ook de zege in de Aardbeiencross

Iserbyt grijpt ook de zege in de Aardbeiencross

Na een spannende strijd onder de tenoren schoot Eli Iserbyt finaal de hoofdvogel af in de 4de manche van de superprestige. Quinten Hermans werd tweede en Laurens Sweeck derde. De West-Vlaming blijft uiteraard leider na zijn zege in de Aardbeiencross.

Vermits de vlakke omloop in Merksplas er droog bij lag, wist je dat er ook zou 'gevlamd' worden bij elite heren in de 4de manche van de Superprestige. In de beginfase vormde zich nog één lang lint, met zo goed als alle verwachte hoofdrolspelers gepositioneerd in de top 10 van het deelnemersveld. Belofte Ryan Kamp was sterk gestart en was meteen mee bepalend voor het hoge tempo Maar richting halfcross, toen een intussen gevormde kopgroep verder uitdunde, moest de Europese beloftenkampioen de rol lossen. Deze van bij de elite, Lars van der Haar, was intussen, na een minder begin, naar voor opgeschoven. Zo kregen we een kopgroep van vijf man, die zouden strijden voor de podiumplaatsen: Quinten Hermans, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Van der Haar. Er waren dan wel pogingen maar niemand slaagde er in om het verschil te maken, tot in de voorlaatste ronde. Iserbyt zag zijn moment gekomen en muisde er van door. De leider in het klassement pakte enige voorsprong maar door een tuimelperte beende Toon Aerts hem voorbij. Eli herpakte zich meteen en viel opnieuw aan, met succes. In de achtervolging had Lars van der Haar inmiddels de rol moeten lossen, de andere naaste concurrenten leken even te twijfelen en Sweeck had niet de intentie om achter zijn teamgenoot te rijden. Dus reed Eli Iserbyt naar zijn derde wedstrijdzege in de Superprestige 2021-2022 en blijft hij leider in het klassement. Hermans versnelde dan nog in de slotronde maar het hoogst haalbare was de tweede plaats. Laurens Sweeck maakte het podium nog net iets mooier voor Pauwels Sauzen-Bingoal, met een derde plaats.

MER_8807.JPG (744 KB)

"Het werd een harde koers, waarin het even duurde voor ik het juiste ritme te pakken had.", zei Eli Iserbyt na de wedstrijd. "Bij die val wist ik dat ik niet mocht stilvallen. Zeker toen ik merkte dat Toon Aerts zijn beste pijlen verschoten had. Ik heb toen de juiste beslissing genomen, denk ik." De West-Vlaming pakte het verstandig aan op de snelle omloop. "Ik heb me vandaag zeker niet gespaard in functie van Koksijde", gaf Eli nog mee.

In de tussenstand voor de Superprestige heeft Iserbyt als leider nu 58 punten. Dat zijn er drie meer dan Quinten Hermans, die momenteel tweede staat, gevolgd op een puntje door Toon Aerts.

Vind de uitslagen en tussenstand van/na de Aardbeiencross in Merksplas klik hier


De zegeteller staat inmiddels op 10 van Iserbyt en hij is nog steeds leider in alle klassement.

Fotocredits TFoto 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!