Daan Soete wil scoren in Leuven

Daan Soete wil scoren in Leuven

Op zaterdag 13 november zijn we aan de vijfde Ethias Cross van dit veldritseizoen toe, in Leuven. Bij de heren is Sweeck, de winnaar van vorig jaar, opnieuw topfavoriet, maar de mannen van Deschacht-Group Hens-Containers Maes liggen blijkbaar op vinkenslag.

Daan Soete, Vincent Baestaens, Tom Meeusen en Lander Loockx zijn extra gemotiveerd om er in te vliegen in Leuven. "We zijn voltallig", lacht Soete. "Niet toevallig, want Deschacht-Hens Maes heeft zijn thuisbasis in het Leuvense. Guido Verschueren, onze ploegmanager, is dan ook tuk op een goede prestatie. En daar gaan we ons stinkende best voor doen."

"Natuurlijk is Laurens Sweeck topfavoriet", beseft Soete. "Maar met Tabor op zondag zal hij ongetwijfeld proberen om op een zo zuinig mogelijke manier te winnen. Daar kunnen wij in blok misschien van profiteren. Normaal is de ploeg van Sweeck in overtal, nu zijn wij dat voor een keertje. We gaan ons vel duur verkopen. En ik onderschat ook Thijs Aerts niet. Die moet zondag niet aan de bak en zal er wellicht van meet af aan invliegen."

Fysiek zit het ook redelijk snor. "Het gaat de goede kant op met de vorm. En dit is een parcours waar ik van hou. Ik heb hier in het verleden altijd al graag gereden.", aldus Daan Soete

Dames

ZON_3766 Maud.jpg (236 KB)

Ook in de Rectavit Ladies Cross kan het team van Verschueren met Maud Kaptheijns een gooi doen naar winst. Omdat de Ethias Cross Leuven geprangd zit tussen Niel en Tabor kiezen ook bij de vrouwen een aantal toppers voor rust, maar met onder meer Anna Kay, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Loes Sels is er toch voldoende kwaliteit om een spannend vertoon te krijgen.

Vind info (programma, deelnemers, parcours, ...) en naderhand de uitslagen via onze kalenderpagina klik hier

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!