Lucinda Brand wint de superprestigewedstrijd in Niel

Lucinda Brand wint de superprestigewedstrijd in Niel

Enkele dagen na haar Europese titelzege wint Lucinda Brand de superprestigewedstrijd in Niel. Annemarie Worst en Denise Betsema werden respectievelijk tweede en derde.

Het werd al na enkele rondes duidelijk welke elite dames op het podium zouden staan in de Jaarmarktcross Niel, maar nog niet wie zou winnen. Finaal toonde Lucinda Brand zich net de betere van een Annemarie Worst in goede doen. De 777-renster zag echter haar kans op de zege echt verkeken in de slotronde, na een tuimelperte op de speciale bulten (zie onder). Denise Betsema was eerder al wat teruggezakt maar consolideerde de derde stek en haar leidersplaats in het klassement.

Niel 2021 podium dames credit TFoto.jpg (604 KB)

"Als je eenmaal de ruimte hebt, kan je je krachten goed gebruiken op dit rondje", vertelde Brand naderhand, want ze was niet meteen vooraan de wedstrijd te vinden, maar schoof goed op richting Annemarie Worst, die wel op de kop van de wedstrijd reed. "Toen ik erbij kwam, wilde ik aanvallen. Ik vloog echter uit de bocht en Annemarie nam de aanval over." De wereldkampioene bleef, zoals steeds, er voor gaan. "Gelukkig kon ik het in de slotronde nog goedmaken en kon ik erop en erover. Vorig jaar won ik hier ook al na een pittige achtervolging. Blijkbaar moet ik het op dit parcours op deze manier doen."

In de tussenstand voor de Superprestige blijft Denise Betsema leidster, met 1 puntje voorsprong op zowel Brand als Worst.

Vind info en uitslagen van de Jaarmarktcross Niel klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Jaarmarktcross Niel





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!