Junior Senne Bauwens triomfeert in Niel

Junior Senne Bauwens triomfeert in Niel

Een spannend slot in de juniorenwedstrijd in de Jaarmarktcross in Niel. Wies Nuyens leek op weg naar winst maar zag na een foutje Senne Bauwens triomferen.

Wies Nuyens leek zegezeker maar maakte een foutje in de slotronde en zag deze ontglippen in het voordeel van Senne Bauwens.

"Het gevoel was vandaag wat minder, maar toch is het me nog net gelukt om de zege binnen te halen", glunderde Bauwens. De 17-jarige West-Vlaming was diep moeten gaan en pufte het uit. Na een mindere start moest hij meteen in de achtervolging. "Ik schoot uit mijn klikpedaal en heb anderhalve ronde nodig gehad om dat te herstellen. In die fase van de wedstrijd moest ik al diep gaan om de aansluiting met de kop van de wedstrijd te maken."

Halfweg vormde er zicht vooraan een kopgroep van drie: Bauwens, Nuyens en Miles Gevaert. Een eerste poging van Bauwens om de concurrentie achter te laten mislukte. In de voorlaatste ronde dropte Gevaert een bommetje in de zandbak van betonfabriek Coeck. Bauwens: "Hij reed tot het einde door het zand, wij moesten lopen en achtervolgen. In de slotfase hebben we dat toch nog recht kunnen zetten."

In de slotronde leek Nuyens met een offensief het laken naar zich toe te trekken, maar na een foutje op de klim voor de zandbak pikte Bauwens zijn wagonnetje weer aan. "Voor de zandstrook viel het even stil, maar daarna heb ik doorgetrokken richting de finish. Dit is mijn eerste overwinning van het seizoen en meteen eentje in de Superprestige, veel mooier kan niet."

Nummer twee Nuyens probeerde zijn ontgoocheling te verbijten. "De overwinning zat er vandaag in. Op het einde heb ik een foutje gemaakt door het tempo te laten stilvallen, zodat Senne erover kon komen. Ik had vol moeten doorgaan tot de streep. Vandaag overheerst de teleurstelling, maar morgen zal de trotsheid terug de bovenhand halen. Een tweede plaats in een UCI-cross, dat is heel mooi als eerstejaars." Gevaert bereikte finaal als derde de finish.

Niel 2021 podium juniores credit TFoto.jpg (515 KB)

Vind info en uitslagen van de Jaarmarktcross Niel klik hier

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo / Jaarmarktcross Niel

Lees: Junior Senne Bauwens naar Acrog-Tormans BC/CX Team klik

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!