Iserbyt op 1 in Jaarmarktcross Niel en Superprestige

Iserbyt op 1 in Jaarmarktcross Niel en Superprestige

Eli Iserbyt heeft de Jaarmarktcross Niel 2021 gewonnen, na een spannend duel in de strijd voor de zege met Toon Aerts. Quinten Hermans finishte als derde. Iserbyt is nu alleen leider in de Superprestige.


NIE_7977 podium heren.JPG (715 KB)

Lars van der Haar was extra gemotiveerd met de Europese kampioenentrui om de schouders en dook als eerste het veld in. Na een drietal rondes kregen we een viertal op de kop van de wedstrijd, met ook Toon Aerts, Quinten Hermans en Eli Iserbyt. Laurens Sweeck zou er wellicht ook zijn bijgeweest, ware het niet dat hij materiaalpech kende en te veel terrein verloor.  Aerts en Van der Haar versnelden bijna elk om beurt om het hun metgezellen moeilijk te maken, maar Iserbyt maakte eigenlijk het verschil bijna telkens helemaal goed op de passage in de zandstrook. Dat was ook de plaats waar de West-Vlaming richting het slot vlot 5 sec nam en leek te soleren naar de zege. Maar Aerts liet niet begaan, kwam dichter, viel, dichtte opnieuw de kloof, .... en het werd finaal een spannend duel, met een sprint voor de zege, die Iserbyt won. Hermans en Van der Haar finishten iets later als respectievelijk derde en vierde, na een knappe race.

Dat bevestigde ook de winnaar"Een spannende cross van begin tot einde. Ook Lars en Toon waren vandaag heel goed. Dan doet het deugd om die wedstrijd als winnaar te kunnen afsluiten.", zei Iserbyt, die in de finale van de wedstrijd als enige renner naar boven reed op de steile klim na de materiaalpost. "Van de opwarming wist ik dat ik dat bergje wel kon oprijden, maar ik heb bewust gewacht om dat pas in de slotfase te doen. Toen ik bij het ingaan van de slotronde lek reed, kon ik wel janken. Gelukkig kon ik in de zandpassage de kloof met Toon nog dichtrijden. Het was mijn slechtste passage van de dag, maar Toon was nog net iets slechter."

In de sprint leek het of Eli wat de deur dichthield voor Toon. "Het was een sprint van stervende zwanen. Ik voelde Toon komen, maar denk dat er nog voldoende ruimte was om mij te passeren. Uiteindelijk heeft dat manoeuvre geen invloed gehad.", luidt het, en ook Toon Aerts maakte er achteraf geen probleem van.

Alleen leider

NIE_7980.JPG (674 KB)

Voor Niel stonden ze met gelijke punten op 1 in de tussenstand voor de Superprestige. Na de Jaarmarktcross is Eli Iserbyt alleen leider. Dat is hij trouwens ook in de Wereldbeker en de X²O Badkamers Trofee. Hij zit dit veldritseizoen al aan 9 zeges.

Vind info en uitslagen van de Jaarmarktcross Niel klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Jaarmarktcross Niel/Golazo
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!