De Keersmaeker en Vas zegevieren bij de nieuwelingen in Niel

De Keersmaeker en Vas zegevieren bij de nieuwelingen in Niel

Bij de eerstejaars nieuwelingen schreef Mathias De Keersmaeker de Jaarmarktcross Niel 2021 op zijn naam. En bij de tweedejaars was de jongere broer van Blanka Vas aan het feest, Barnabás. Het crosstalent zit blijkbaar in de genen.


Bij de eerstejaars nieuwelingen was de overwinning voor Mathias De Keersmaeker. Veelwinnaar dit veldritseizoen, Arthur Van Den Boer, probeerde in de eerste ronde de wedstrijd in handen te nemen, maar hij kwam ten val viel in de afdaling. In de tweede ronde namen De Keersmaeker en Lennes Jacobs het commando over.

"Op de rechte stukken kon ik net iets meer kracht zetten dan Lennes en zo kon ik het verschil maken", aldus De Keersmaeker, provinciaal kampioen in het veldrijden en het mountainbiken. "Ik ging zelf nog één keer tegen de grond omdat mijn voorwiel in de modder bleef steken. Het leverde mij een snijwonde aan de knie op, maar dat hield me niet tegen om toch nog te winnen.", aldus de blije jongeman, die op het podium werd geflankeerd door Jacobs en Geens.

Niel 2021 podium nieuwelingen 1ste j.jpg (379 KB)

Talent in de familie Vas

Voor Barnabás Vas, broer van Blanka, was de Jaarmarktcross in Niel nog maar zijn derde wedstrijd op Belgische bodem. Na een derde en vierde plaats, in respectievelijk Rijkevorsel en Arendonk, reed hij donderdag in Niel naar zijn eerste zege in België. "Ik had nooit gedacht dat ik hier zou winnen", klonk het na afloop.

Vas begon echter uitstekend aan de wedstrijd. Axel Van Den Broek ging in de openingsfase nog mee in het Hongaarse spoor, maar moest in de tweede van drie rondes de rol lossen. "In de tweede ronde kon ik een klein gaatje bijeen fietsen en dat heb ik tot het einde kunnen vast houden. Al werd het in de slotfase toch nog even spannend. Axel was net iets sterker dan ik in het zand, waardoor ik in de laatste rechte lijn toch nog even op de trappers moest gaan staan om de zege veilig te stellen."

winnaar nieuwelingen 2de jaars credit TFoto.jpg (460 KB)

De jongere broer van Blanka Vas genoot van de overwinning. "Mijn eerste zege in België, dat is fantastisch. Ik hou wel van zo'n zware en technische cross." Net zoals bij zijn zus werd Barnabas in de cross geïntroduceerd door zijn vader. Hij werd intussen nationaal kampioen bij de U15 en schreef al enkele crossen in Tsjechië en Slovakije op zijn naam. "Van jongs af ben ik beginnen mountainbiken. Mijn zus is nu mijn grote voorbeeld. Hopelijk kan ik het later even goed doen.", luidt het met ambitie.

Podium nieuwelingen 2de jaars

1. Barnabas Vas (Hon)
2. Axel Van Den Broek
3. Antoine Quint (Ned)

Niel 2021 podium nieuwelingen 2de jaars credit TFoto.jpg (530 KB)

Vind info en uitslagen van de Jaarmarktcross Niel klik hier

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo / SP NIel


 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!