Brons voor Michael Vanthourenhout: 'Lars is de verdiende winnaar'

Brons voor Michael Vanthourenhout: 'Lars is de verdiende winnaar'

Michael Vanthourenhout zegt dat brons het hoogst haalbare was voor hem op het EK veldrijden 2021 op de VAM-berg. "Lars is de verdiende winnaar.", klinkt het.

De heren van Pauwels Sauzen-Bingoal waren dan wel voor meer afgereisd naar de VAM-berg maar de omstandigheden en het wedstrijdverloop hebben daar anders over beslist. Toon Vandebosch kwam al kort na de start ten val en daardoor werd ook Laurens Sweeck opgehouden, alsook Eli Iserbyt heel even, maar die kende niet zijn beste dag en streed al na enkele rondes niet meer mee voor de prijzen. Wie wel goed vertrok en leek mee te gaan battelen voor de hoofdprijs, was Michael Vanthourenhout. Maar toen Quinten Hermans versnelde op de kasseien kon noch hij noch Toon Aerts volgen. Bovendien kwam een hele sterke Lars van der Haar achter hen opzetten en de Nederlander reed de Belgen voorbij. Finaal moest Vanthourenhout zich tevreden stellen met de derde plaats.

“Ik was gekomen voor meer dan brons, maar uiteindelijk was dit vandaag wel het hoogst haalbare, denk ik. In het begin van de wedstrijd voelde ik me wel goed, maar het steile stuk van de klim richting aankomst lag me iets minder. Lang klimmen, dat blijkt voor mij iets moeilijker. Dat was de beslissende strook in het parcours, dus wist ik dat winnen erg moeilijk zou worden. Ik was blij dat ik nog voor podium mee kon doen. Lars is de verdiende winnaar. Als je ziet van waar hij komt ... er viel vandaag niet veel aan hem te doen.", aldus Vanthourenhout

Vind volledige uitslag klik hier

EKD_6951.JPG (789 KB)

Fotocredits TFoto - bron reactie: Pauwels Sauzen-Bingoal

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!