Belgische, Britse en Nederlandse zege bij de nieuwelingen op de Koppenberg

Belgische, Britse en Nederlandse zege bij de nieuwelingen op de Koppenberg

De nieuwelingen mochten in de voormiddag van Allerheiligen als eerste de bult van Melden bedwingen in de Koppenbergcross. We kregen een mix aan nationaliteiten om op het hoogste schavotje te staan, met een Belgische, Britse en Nederlandse zege.

Cat Ferguson was de beste bij de meisjes nieuwelingen en haar Britse landgenote Imogen Wolff werd tweede in de categorie. Op drie Shanyl De Schoesitter. De drie jongedames finishten ook als respectievelijk 12de, 13de en 21ste bij de eerstejaars nieuwelingen. Arthur Van Den Boer kwam als eerste over de meet. Ook hier een tweede plaats voor de Britten, met James Matthew Bell, en op drie Lennes Jacobs.

Van Den Boer heeft al een resem overwinningen op zijn conto dit seizoen en toonde in de zware Koppenbergcross dat ze hem niet op een schoteltje moeten gebracht worden. De jongeman kreeg een startplaats achteraan en was na een eerste keer de bult op al vooraan terug te vinden. Na even te zijn bekomen, reed hij alleen weg, maar na een slipper verloor hij de voorsprong. De Brit James Bell viel richting het slot aan maar stond bij de laatste klim van de Koppenberg te voet. "De kloof werd steeds groter.", legde Arthur uit. "Maar plots moest hij in de laatste bocht afstappen. Ik heb geluk gehad, maar op dit parcours hoort dat erbij. Niemand blijft gespaard van pech.", luidt het.

Koppenbergcross 2021 nieuwelingen 1ste jaars.jpeg (632 KB)

Bij de 2de jaars nieuwelingen schoot de Nederlander Senna Remijn de hoofdvogel af, een renner van het Tormas-Acrog cx team.

Koppenbergcross 2021 winnaar 2de jaars nieuwelingen.jpeg (394 KB)

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredits Golazo / X²O Badkamers Trofee
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!