Toon Aerts triomfeert in Zonhoven

Toon Aerts triomfeert in Zonhoven

Na een spannende race bij elite heren in Zonhoven triomfeerde finaal Toon Aerts, met een sterk slotoffensief. Het feestje werd nog iets mooier voor de Baloise Trek Lions, met een tweede plaats voor Lars van der Haar. Eli Iserbyt werd derde en verstevigt zijn leidersplaats in de Wereldbeker.

Een nek-aan-nekrace voor de zege tussen 6 renners werd de wereldbekerwedstrijd in Zonhoven. Laurens Sweeck trok er als eerste alleen op uit, in de jacht naar winst op het zandparcours. Maar de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner werd teruggenomen onder impuls van vooral Toon Aerts en Lars van der Haar. Vervolgens versnelde Eli Iserbyt, met in zijn spoor Van der Haar.  Maar wie ook wat probeerde, zes renners - met Iserbyt, Toon Aerts, Quinten Hermans, Van der Haar, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout - leken het onderling te gaan uitvechten voor de podiumplaatsen. In de voorlaatste ronde plaatste Toon Aerts dan de beslissende demarrage en soleerde naar winst. Achter hem reed zijn teamgenoot Van der Haar naar de tweede stek en Iserbyt werd derde.

ZON_4088 podium heren.jpg (332 KB)

"Het was al duidelijk dat ik niet de man was die de koers in handen had.", vertelde Toon na afloop. "We rijden hier één van de spannendste crossen, super mooi weer, veel volk ... Deze uitkomst had ik niet durven dromen na halfcross. Schitterend dat Lars tweede wordt"

Op de vorige wereldbekermanches wist Aerts niet zijn stempel te drukken. "Ik kom weer in de running voor de wereldbeker want ik mag nu wel zeggen dat het slecht was in Amerika.", aldus een eerlijke Toon Aerts, die na Gieten zijn tweede zege van dit veldritseizoen te pakken heeft. Het is ook de tweede keer op rij dat de Baloise Trek Lion wint in Zonhoven.

Vind de volledige uitslag en tussenstand in de Wereldbeker van/na Zonhoven klik hier


Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!